Hillevi Wahl

Föreläsare
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl

Föreläsare
08-692 95 90
info@talkingminds.se

Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är en mycket omtyckt och mångfacetterad föreläsare som alltid gör stort intryck på sin publik. Hon har en bakgrund som journalist och krönikör i flera av Sveriges största tidningar. År 2006 kom hon ut med boken Kärleksbarnet – en uppskattad självbiografisk skildring om uppväxten i ett missbrukarhem. Genom ett flertal böcker, krönikor och tv-program har Hillevi blivit en stark och viktig opinionsbildare och samhällsröst på temat missbruk och utsatta barn. Men detta är inte det enda som Hillevi brinner för. På senare år har Hillevi även visat sig vara en sann inspiratör inom områdena ledarskap, arbetsglädje och träning/hälsa.

Arbetsglädje

Hillevi har en unik styrka som föreläsare inom temat arbetsglädje. Dels för att hon själv är så engagerad i frågan och vet hur stor skillnad välmående på arbetsplatsen kan göra – både för individen och verksamheten i stort – men framförallt för att hon har erfarenhet från flera olika perspektiv samtidigt: Hillevi har blivit lite av en specialist på fysisk hälsa och har verkligen fått känna på dess verkningar (se nedan). I bagaget har hon stor erfarenhet kring psykisk hälsa och har ägnat sig mycket åt dessa frågor i relation till arbetslivet. Därtill har Hillevi omfattande kunskaper om organisationer och arbetsgrupper, då hon suttit på flera olika chefspositioner och verkligen behövt tänka kring och jobba med samarbete och gruppdynamik m.m. Utifrån dessa olika aspekter pratar Hillevi mycket tänkvärt, givande och inspirerande om arbetsglädje!

Träning/Hälsa
Här har Hillevi banat väg för ”vanliga småbarnsföräldrar” och spridit träningsmotivation dit den kanske annars aldrig når. Hon har överraskat sig själv gång på gång och hittat både mentala och fysiska krafter som hon inte trodde fanns. I alla fall inte hos henne. Men så visade de sig bara vara gömda bakom rädsla. Läs gärna mer på Hillevis blogg på Vardagspuls.

Ledarskap
Hillevi har alltid varit en entreprenörstyp och har varit chef i flera olika omgångar. Som hon själv beskriver det var hon först en jättedålig chef, och sen en jättebra. Det betyder att hon lärt sig väldigt mycket om ledarskap på vägen – något hon gärna delar med sig av! Du som ledare – oavsett om du är chef, coach eller förälder – måste äga din roll, stå upp och stå ut, i vått och torrt. De du leder kommer oundvikligen titta på dig och följa ditt beteende. Därför blir det oerhört viktigt att gå före och visa att man vågar anta utmaningar, att man inte ger upp, och att det är ihärdigheten snarare än talangen som vinner i slutändan. Så skapas en riktigt stöttande och driven kollektiv kultur!

Hillevi har också en särskilt stark glöd för att inspirera fler kvinnor att våga starta eget, att ta kommandot över sin tillvaro, och att vara stolta över den erfarenhet de har och verkligen använda den till att lyfta andra.

Genom sin smittande energi, starka engagemang och retoriska skicklighet blir Hillevi en fantastisk föreläsare. En sådan som man gärna vill lyssna på – igen och igen. Hon berör sannerligen på djupet, men blir aldrig kletig eller sentimental. Tvärtom så ligger humorn ständigt nära till hands. Hillevis berättarstil är medryckande och gör budskapet påfallande lätt att ta till sig. Hon är helt enkelt en briljant talare!

Du ska anlita Hillevi Wahl när du/din verksamhet vill:

 • Få en ”jäklaranamma-föreläsning” på temat ledarskap och hur chefens val och beteenden skapar kulturer.
 • Ha en verklighetsnära, berörande och hoppingivande föreläsning kring temat missbruk och utsatta barn.
 • Motiveras av en unik hälsoinspiratör som verkligen kan visa att träning är till för ALLA.
 • Prata arbetsmiljö i praktiken. Vilket ansvar har DU för vad du sprider, signalerar, gör och – inte minst – inte gör!?

Hillevi Wahl i punktform:

 • Hälsoinspiratör på Vardagspuls.se (50 000 läsare)
 • Ambassadör för Riksförbundet (H)järnkoll, som arbetar för att vi ska kunna prata mer öppet om psykisk hälsa på arbetsplatser.
 • Har jobbat som journalist och krönikör på alla de stora tidningarna. DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, Metro, Kvällsposten, Kommunalarbetaren, Allas Veckotidning, Mama, Topphälsa, Runners World, m fl.
 • Fick ett stort folkligt genomslag i dokumentärserien Djävulsdansen (1 miljon titttare) på SVT.
 • Har skrivit 10 böcker, varav flera om träning, hälsa, barnfetma och missbruk.

Priser:

 • Blå Bandets pris Framgångsrik Opinionsbildare 2015. Motivering: ”Med entusiasm och värme pratar Hillevi Wahl om svåra ämnen. Denna kombination gör att hon får människor att lyssna på hennes egna erfarenheter av missbruk (…) Hon når många människor och är en viktig och värdefull opinionsbildare.”
 • Svensk förening för Beroendemedicins Mediadiplomet 2016. Motivering: ”Du har på ditt engagerande och osentimentala sätt, som författare och föreläsare, låtit oss få en djupare förståelse för beroendesjukdomen, inte minst ur barnets och kvinnans perspektiv, och gett oss mod att förändra.”
 • 2012: Utsågs till en av Årets Kvinnor i Expressen med motiveringen: Författarinna och förespråkare för tuffa träningsformen Nordic Military Training, NMT med boken ”Extremt kul”. Om någon kan få svenska kvinnor att inspireras till extremträning i snöslask och lera så är det Hillevi.”

 

 

Nyckelord:

Föreläsare – Entreprenörskap – Hälsa – Inspiration – Ledarskap – Organisation – Personlig utveckling – Teamutveckling – Ungdomar och skola