Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad var en ung civilekonom från Handels, med en mycket lovande karriär på gång, när han plötsligt sadlade om och blev buddhistisk skogsmunk i Thailand 1992. Efter 16 år som munk i både öst och väst är Björn nu tillbaka i Sverige. Han undervisar i meditation världen över (på fem språk!) och har dessutom blivit en flitigt anlitad och exceptionellt uppskattad talare, som föreläser för såväl näringslivstoppar som studenter. Idag lever Björn med sin fru i ett hus vid havet i norra Halland.

Den yttre ramen för Björn Natthiko Lindeblads föredrag är givetvis hans resa genom livet, hans livsval, insikter och upplevelser. Här finns det en närmast outsinlig källa av historier och reflektioner som Björn generöst delar med sig av. Dock berättar han aldrig bara för att underhålla, utan alltid för att också illustrera något han vill förmedla till sina åhörare (fast nog skrattas det mycket också när Björn håller föredrag, tro inget annat).

Åhörare påpekar ofta att det är just de värmande magskratten som för oss närmare varandra, som så ofta förekommer när Björn talar. Han visar sig i sin ofullkomlighet och mänsklighet, och ibland känner man hur han blir djupt och passionerat allvarlig kring något ämne. Då rör det sig ofta om hur vi på olika sätt, alldeles i onödan, gör livet svårare för oss själva och andra. En vanlig reaktion efter att ha hört Björn tala är att vi pustar ut, känner oss mer redo för livet, och inte längre upplever oss som ett offer för omständigheter vi inte rår på.

Du ska boka Björn Natthiko Lindeblad när du/din verksamhet vill:

  • Skapa en närvaro och öppenhet hos publiken – en atmosfär som känns mer som en samling runt brasan i ett mysigt vardagsrum än som på konferens.
  • Lägga an en inkluderande och mänsklig ton bland åhörarna, strösslad med varm humor, t.ex. i början eller slutet av en konferens.
  • Väcka tankar och ta del av klokheter kring bl.a. etik, ansvar, livsbeslut, livsglädje och levnadsmod, stillhetens betydelse, vår intuitiva visdom, vår längtan efter samhörighet, och hur vi tar fram det vackraste i oss själva och andra.

Björn Natthiko Lindeblad talar alltid från hjärtat och har aldrig hållit samma föredrag två gånger. Friheten från manus ger honom en osedvanlig och väldokumenterad förmåga att prata om vad många närvarande just då behöver hjälp med. Åhörarna uppskattar Björn särskilt mycket för hans närvaro, autenticitet, medkänsla och lugn. Han får kanske ännu mer uppskattning för hur han talar än vad han säger. När Björn talar infinner sig ofta en ovanlig stämning i rummet, man märker plötsligt att ingen smygkollar på sin mobil, viskar med grannen eller tittar på klockan. Alla är DÄR i stunden.

Alternativa föreläsare

Malin Sävstam | Lasse Gustavsson

Björn Natthiko Lindeblad föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Äventyr
tag copy 4 Created with Sketch. Kultur
tag copy 4 Created with Sketch. Livsöden
tag copy 4 Created with Sketch. Religion

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.