Charlie Eriksson

Charlie Eriksson är flerfaldigt nominerad till den ärofyllda ”Svenska hjältar”-utmärkelsen för sitt engagemang kring psykisk ohälsa, depression och ångest. Som grundare till ”Aldrigensam”, en plattform som informerar om psykisk ohälsa och hjälper andra att sätta ord på sina upplevelser, når han varje vecka ut till över en miljon användare genom sociala medier, och dagligen får han mejl från människor som blivit hjälpta.

I en nystruken skjorta, och med en blänkande klocka och toppbetyg hade Charlie Eriksson gjort sig ett namn i studiestaden. Trots detta befann han sig sittandes på en bänk och grät som han aldrig gråtit förut. Orsaken var en stark panikattack. Denna ångest drev Charlie till ett flertal självmordsförsök och turer till psykakuten.

Under hela sitt liv har Charlie varit oerhört ambitiös; han ägnade sig åt sport, betygen var höga, vännerna många och han hade tydliga mål i livet. Men på den där parkbänken i Kalmar stannade allting upp. För första gången hade panikångesten tagit sitt grepp om honom, och det skulle inte vara sista gången det hände. Panikångesten fick honom att inta en stor mängd tabletter, och vid ett tillfälle var Charlie mycket nära att mista livet. Allt detta trots att han egentligen älskade livet.

Charlie menar att vad han hade behövt var mer kunskap om psykisk ohälsa. Han hade behövt veta att det inte var något fel på hans hjärta när det rusade i bröstkorgen, att han inte höll på att tappa förståndet och att han var allt annat än svag som person. Att psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, när som helst. Därför grundade han plattformen ”Aldrigensam” som informerar om psykisk ohälsa och skapar utrymme för människor att dela med sig av sina upplevelser.

Idag berör Charlie Eriksson människor runt om i hela landet med sina uppskattade och viktiga föreläsningar om psykisk ohälsa. Hans budskap är att vem som helst kan drabbas – men att du aldrig är ensam.

När du lyssnar på en föreläsning med Charlie Eriksson får du ökad kunskap om och insikt i psykisk ohälsa, lär dig upptäcka tidiga varningstecken både hos dig själv och hos andra i din omgivning – innan det är för sent. Ni får ta del både av hans otroligt berörande historia och erfarenheter, och av konkreta fakta om framför allt depression och panikångest.

Charlie ger en viktig introduktion i första hjälpen vid psykisk ohälsa och svarar på frågor så som hur du märker om någon i din omgivning går i självmordstankar och var du kan vända dig till när du mår dåligt.

För sitt brinnande engagemang och sin stora insats har Charlie bland annat blivit nominerad till ”Svenska Hjältar”-galan vid ett flertal tillfället, till ”Årets genombrott som föreläsare”, ”Årets unga VD” samt utsedd till ”Årets sociala entreprenör” av SEB. Han kom även på en hedrande tredjeplats i Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger 2017 i kategorin ”Influencers”.

Alternativa föreläsare

Sanna Bråding Rosita Bergkvist

Charlie Eriksson föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Hälsa
tag copy 4 Created with Sketch. psykisk hälsa
tag copy 4 Created with Sketch. Psykisk ohälsa

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.