Charlotte Signahl är en uppskattad föreläsare som vågar använda humor, kärlek och fakta för att ge dig som publik inspiration och mod att inse att ansvaret och möjligheter till lösningar ligger hos oss alla. Hon är utbildad inom psykologi, sociologi, historia och mänskliga rättigheter. Charlotte anlitas både av arbetsplatser som har stora utmaningar och konflikter och av arbetsplatser där det främst behövs lite energi och skratt för att motivationen ska öka och arbetet för en mer inkluderande arbetsplats ska ta fart igen. Att lyssna på Charlotte ger skratt och insikter som gör dig hoppfull och får dig att se din egen betydelse.
Charlotte har utbildat och föreläst inom området motivationspsykologi, mänskliga rättigheter, mångfald och diskriminering sedan slutet av 1990-talet. Hon ger er insikter kring orsakerna bakom mänskligt beteende och verktyg för att hantera ditt beteende i samverkan med andra.
Charlotte har ett grundmurat engagemang för de mänskliga rättigheterna som tar sig uttryck i ideellt engagemang på flera nivåer och dimensioner och som alltid har funnit där. Charlotte var i unga år förbundsordförande för Röda Korset Ungdomsförbund och hennes arbete i Röda Korsetrörelsen är fortfarande en viktig del av hennes engagemang.
Denna urkraft som är Charlottes signum – att se varje människa och möta henne där hon är utan att döma – gör Charlotte till en unik inspiration och motivationsföreläsare. Tillsammans med hennes kunskaper i psykologi, teologi och historia skapar hon dessutom föreläsningar med ett djup och kunskapsbredd som gör att den landar hos dig som publik på ett bestående sätt.
Exempel på föreläsningar med Charlotte:
Det är väl bara att bita ihop?!
En föreläsning om motivation och arbetsglädje där myter ersätts av forskning
En interaktiv föreläsning om hur ni skapar ett motiverande arbetsklimat, förbättrar psykosocial arbetsmiljö, synliggör frågor kring kompetens, samhörighet, samarbete, konflikt, värdegrund och värderingar. Föreläsningen utgår från olika vardagliga exempel. Allt grundar sig i forskningen från Professor Deci mfl om Self Determination Theory, SDT.
Måste jag älska varenda jävel?
En föreläsning om bemötande, normer, värderingar och motivation
Vad har du i ditt bagage som kan trassla till ditt bemötande av andra människor? Djupa frågor och enkla knep i en alldeles egna blandning. Så många är så rädda för att göra eller säga fel. Men så många knep det finns! Får vi koll på våra egna och organisationens egentliga värderingar så faller mycket på plats. Hur vi kan samarbeta, använda handlar om värderingar, psykologiska mekanismer bakom rädsla, trygghet och några etikettsknep för att överleva i en föränderlig verklighet.
Men har du ingen humor eller?!
En föreläsning om härskartekniker, trakasserier och mobbning
En föreläsning om hur vi gör och utsätts för ful makt, härskartekniker, trakasserier och kränkande behandling. Hur påverkar rasism, sexism, och kränkande särbehandling arbetsmiljön? Att synliggöra beteenden och hitta fiffiga motstrategier gör livet enklare och höjer motivationen. En föreläsning som utgår från Berit Ås forskning om härskartekniker och som kan kompletteras med frågor kring arbetsmiljö och arbetsglädje.
Allt som inte härdar dödar!
En föreläsning om stresshantering, resiliens och återhämtning, utgår från ACT
Det låter alltid så tråkigt med stresshantering, så segt med medveten närvaro och krångligt med förändrat förhållningssätt. Men när vi väl börjar sätta ord på våra vanor och ovanor kan skrattet leda till förändring. Att få enkla redskap för att minska stressen i vardagen är ovärderligt. Kunskap ger makt över tillvaron och det egna måendet. Ofta säger vi allt som inte dödar härdar men vi vet att stress leder till förtidig död och mycket onödigt lidande. Föreläsningen utgår från ACT, acceptance and commitment therapy, en av de största och bäst vetenskapligt förankrade stresshanteringsmetoderna vi har.
Är inte alla lite väl kränkta nuförtiden?!
En föreläsning om kränkande särbehandling, arbetsmiljö, diskriminering och trakasserier på jobbet
Arbetsgivaren har skyldighet att utbilda om, utreda när och upprätthålla rutiner kring kränkande särbehandling, mobbning, härskartekniker och motivation på jobbet. Det är ofta lättare sagt än gjort. Många går på tomgång och det blir en torr stund med pekpinnar där både de som lyssnar och det som talar vrider sig i lätt obehag eller av tristess. Varför inte göra det till ett tillfälle med både skratt och djupt allvar? Varför inte ta det steget längre och koppla det till en djupare förändring åt det positiva hållet för både gruppen som helhet och för individerna som deltar? En linje från föreläsningen till APT och vidare in i medarbetarsamtalen gör att föreläsningen inte blir ett tomtebloss utan lever kvar i flera år.
Alternativa föreläsare
Navid Modiri | Soledad Pinero