Christer Fuglesang

Christer Fuglesang är professor i rymdfysik och Sveriges första och enda astronaut hittills. Inte nog med detta – han är även den mest erfarna rymdfararen utanför USA och Ryssland när det kommer till rymdpromenader.

Efter studierna vid Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet blev Christer Fuglesang år 1992 uttagen till ESA-grupp 2 tillsammans med fem andra europeiska astronautkandidater. Över 14 år senare, i december 2006, blev han den förste svensken i rymden, efter en lyckad uppskjutning från Kennedy Space Center i Florida. Fuglesang var ute på rymdfärd även år 2009, då han precis som föregående resa besökte den internationella rymdstationen ISS.

Numera är Christer anställd på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, där han arbetar som föreståndare för högskolans rymdcenter samt med mastersprogrammet ”Aerospace Engineering”. Utöver detta bedriver han också egen forskning, och är även en eftertraktad föreläsare.

I sina föreläsningar talar Christer Fuglesang om målmedvetenhet, fokus, team building, hållbarhet och sin alldeles unika historia. Utöver den fascinerande berättelsen från själva resan i rymden och förberedelserna inför så pratar Fuglesang om utbildningen, rymdraketer och resor ut i universum.

Med stort engagemang och inlevelse tar Christer er med på sina resor ut i rymden, och via hans målande historier får ni ta del av allt spännande som sker inne i en rymdraket. Ni får även den unika möjligheten att höra allt om uttagningen, astronaututbildningen, raketuppskjutet med Discovery, rymdpromenaderna, med mera. I sina föreläsningar lyfter han även ämnen som team building, hållbarhet och målsättning. Ett föredrag med Christer avslutas med fördel med en frågestund.

Du/din organisation ska lyssna på Christer Fuglesang när ni vill:

  • Höra den fascinerande och häpnadsväckande berättelsen när den första svensken någonsin gör en rymdresa.
  • Få insiktsfulla tips kring målmedvetenhet och team building från den motiverande astronauten.
  • Lyssna på när Christer Fuglesang berättar målande och medryckande historier om sin rymdpromenad.

Alternativa föreläsare

Annelie Pompe Oskar Kihlborg

Christer Fuglesang föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Astronaut
tag copy 4 Created with Sketch. Inspiration
tag copy 4 Created with Sketch. Livsöden
tag copy 4 Created with Sketch. Mål
tag copy 4 Created with Sketch. Målsättning
tag copy 4 Created with Sketch. Rymden
tag copy 4 Created with Sketch. Team
tag copy 4 Created with Sketch. Teambuilding
tag copy 4 Created with Sketch. Teamutveckling
tag copy 4 Created with Sketch. Teamwork
tag copy 4 Created with Sketch. Universum

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.