Christina Stielli tar i sina uppskattade föreläsningar avstamp i beteenden, samarbeten, var och ens eget ansvar i medarbetarskapet. Hon varvar angelägen och spännande forskning med dråpliga berättelser som skapar hög igenkänningsfaktor och när hon visar, inte utan ett visst mått av komik på hög nivå, hur tillstånd smittar, har publiken svårt att hålla sig för skratt.
Christina vägleder publik och deltagare till en arbetsmiljö som tar ansvar för gnället och destruktiva grupperingar till en gemensam plats där tillit, motivation, engagemang och tillförsikt kan få ta plats istället. Inte minst med de konkreta verktyg hon alltid lämnar efter sig.
Sedan 2014 har hon varje år uppmärksammats som antingen Årets Talare eller i någon nominering av de mest eftersökta föreläsarna i landet. Senast 2022 fick hon priset för Årets Talare inom kategorin Publikens Val.
Christina passar när motivationen tryter, när arbetsglädjen känns långt borta, hon passar som talar när dina medarbetare behöver en boost, ett lyckopiller med långtidsverkan, hon är perfekt i ett förändringsarbete, i en omorganisation, när ni står inför utmaningar eller precis pustar ut efter en sådan. Hon behövs när ni vill ta ett tag om attityderna på jobbet så att fokus får ligga på arbetet och inte på tjafs. Christina tar man in när man vill försäkra sig om att konferensen, eventet, kick-offen, arbetsplatsträffen får den guldkant alla behöver.
Alla föreläsningar anpassas i noga förarbete till varje uppdragsgivares behov och förutsättningar och kan kombineras med workshops och interaktivitet. Se ett urval nedan.
Moderator
Christina har flera uppdrag som moderator. Med en bakgrund som kursledare vet hon vikten av att vara väl insatt i en hel kontext och samtidigt se varje föreläsare och deltagare och inte minst … att hålla tiderna.
Med Christina som moderator kan du luta dig tillbaka och fokusera på det som är viktigast för arbetsgruppen, eventet och arrangemanget. Samtidigt får deltagarna en underhållande dag med viktiga frågeställningar och underhållande inspel.
Förslag på föreläsningar med Christina Stielli
Hur hittar vi motivationen nu då?
Ligger motivationen på ledningsgruppens bord eller i lönekuvertet eller finns den på löprundan i skogen? En föreläsning om var vi finner motivation, var den bottnar i varje individ och hur roligt det är när man hittar den.
Tillsammans med tillförsikt och motivation
Vi smittar varandra med attityder och förhållningssätt och alla måste ro åt samma håll och inte fastna i medarbetarskapets farthinder. En föreläsning om hur vi drar åt samma håll, om motivation, framtidens utmaningar och det gemensamma engagemanget.
Hur gör vi med arbetsglädjen?
Det talas mycket om att hitta arbetsglädjen. Men arbetsglädje går inte att hitta, den går bara att skapa och den är viktigare än mycket då den kopplas till mer lojala medarbetare, färre sjukskrivningar, högre produktivitet, bättre samarbeten och bättre resultat. Men VAR finns den?
Att leda i oroliga tider
Hur ska jag inspirera mina medarbetare till stordåd och framgång? Vad behöver jag som ledare för att gå först i oroliga tider och skapa lugn och tillförsikt i mitt team? För att kunna leda andra behöver jag en god självinsikt och kunskap i hur min ledarstil kan lugna oroliga medarbetare.
Ledarskapets viktiga fråga: Varför ska jag följa dig?
Idag styrs vi av lust och vilja, värderingar och övertygelser och varje ledare behöver ställa sig frågan: Varför ska man följa mig? En föreläsning som blir interaktiv när vi går igenom ledarskapets grundbultar och vad som krävs för att skapa en framåtrörelse och lojalitet i medarbetarskapet och varför det är bäst att inte kunna allt …
Konflikter ska inte lösas, de ska hanteras
Kommunikation är det svåraste som finns och konflikter uppstår ideligen. De kan mynna ut i en framåtrörelse och de kan bli destruktiva. En underhållande föreläsning för liten eller stor grupp om beteenden och attityder och hur man kan bråka smartare.
Greppa Förändring
Förändringar är nödvändiga för att utvecklas och förändringar är konstant på varenda arbetsplats. Vi måste förhålla oss till omvärlden och ibland kan det kännas som om allt går fortare och fortare. Samtidigt har vi en hjärna som inte alls gillar förändring. Med spännande studier som visar att vi till och med blir mer intelligenta av förändring blir den här föreläsningen en bra början för att förstå våra mekanismer och så smått börja tycka att förändring faktiskt kan vara riktigt bra och kul!
Självledarskapets grunder
Ordet snurrar runt överallt, i nästan varje organisation i medarbetarsamtal, på konferenser och föreläsningar: SJÄLVLEDARSKAP. En del tror att det handlar om att vi inte längre behöver ledare eller chefer. Jag skulle säga att det krävs ännu skickligare ledare och chefer om man har medarbetare som har lärt sig att leda sig själva.
Självledarskap handlar om att se på sig själv och på vilket sätt jag behandlar andra och vilken attityd jag kommer in med, att förstå varför jag blir arg och irriterad och se min egen del i en konflikt, att helt enkelt inse att jag inte är mer än människa men att det inte finns någon anledning att skylla på andra. Jag är grundtrygg i mig själv, jag kan be om ursäkt, jag förstår egna reaktioner och tar ansvar för den arbetsmiljö jag, och mina kollegor, vill ha. Jag pratar inte illa om någon och jag trycker inte ner någon för att förhärliga mig själv.
”Grupperna har pratat mycket om detta och i en av våra grupper har man haft en utmaning med just negativitet och förhållningssätt. Under onsdagen satt gruppen ner och pratade igenom det mesta du framfört. Det landade in väldigt väl och har gett dem nya verktyg och insikter att jobba vidare med. Att ”dra ner brallorna och gilla det man ser” är något som flera grupper har anammat. Jag tänker att det var väldigt tydligt att attityder smittar och det behöver alla ta med sig.”
– Statlig myndighet december 2022
Självledarskap fortsättning
Plötsligt står vi i en omorganisation vi inte kan påverka eller i oroliga tider med osäkra prognoser. Det är lätt att tappa balansen och hamna i både skitsnack och gnäll på arbetsplatsen. Självledarskap är att träna på hur vi förhåller oss till det som sker.
Att kunna leda sig själv genom livet är kanske det viktigaste vi kan lära oss. Det handlar om att förstå vad jag har och vad jag behöver för att kunna fortsätta utvecklas och lyckas i min yrkesroll såväl som i min roll som privatperson. Jag lär mig om mina drivkrafter och om vikten att ha ett syfte, om mina personliga mål, mina tillkortakommanden, mina styrkor och färdigheter. Att växa som människa i en organisation och arbetsgrupp. Om påverkan i medarbetarskapet och om förhållningssätt till arga kollegor och irriterade kunder.
Alternativa föreläsare
Mia Törnblom | Gunnar Söderström | Leila Söderholm