Jacqueline Kothbauer

Jacqueline Kothbauer är rankad som en av världens 150 ledande futurister och tillhör Sveriges 100 populäraste föreläsare år 2018 (Eventeffekts branschundersökning). Hon är författaren till tre böcker och inspiratören som utbildat över 40 000 personer; allt från forskare på Karolinska Institutet, toppchefer på Stockholm School of Executive Education, McDonalds största franschisetagare, programledare på TV4, nyanlända entreprenörer till elever på världens bästa reklamskola, gymföretagare, Stockholm stads IT-strateger och det lokala näringslivet i Halland, Värmland, Norrbotten, Skåne med flera.

Jacqueline Kothbauer är ekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och samhälls- och vetenskapsjournalist från Journalisthögskolan vid Stockholms universitet. Hon har en bakgrund som digital affärsutvecklare, riskkapitalist och affärsjournalist.

Jacqueline Kothbauer talar om:

Den nya affärslogiken, digitaliseringen och AI
Fastighetsbranschen brukade vara trygg, nu digitaliseras den. Det Nya Affärsfolket och gigg-ekonomin flyttar in; de som handlar mat och prylar på nätet, med leverans till jobbet eller direkt hem. De som gör lika mycket research som gårdagens professionella inköpare när de skall köpa ett par pjäxor, som triggas av hyper-relevant kunddialog och kundbemötande i världsklass.

Den nya människan
De som tar vårdcentralen med sig när de åker på semester och går hos psykolog i mobilen. De vars barn går i trendkänsliga friskolor, pluggar programmering och använder skolappar som matchar läroplanen. De vars arbetsgivare erbjuder flextid för att minska kontorskostnader och driver riskkapitalfinansierade startups. De som vill kunna välja – ALLT. Vilket är så krävande att de behöver personlig kundrådgivare, PT, personal shopper, karriärcoach, beauty concierge och en armé av peppande influencers.

Det nya ledarskapet
Kampen om att hitta, utveckla och behålla de bästa talangerna blir allt viktigare. I vår relationsekonomi är en bra chef avgörande för livskvalitén. Gott ledarskap ger den attraktionskraft och förändringsförmåga som sållar vinnare från förlorare. En utmaning är att skillnaderna i värderingar, livsstil och kommunikationssätt växer mellan generationerna. Att som ledningsgrupp använda Whatsapp för sin interna dialog är exempel på hur kompetensutveckling i vardagen kan ske. Att aktivera medarbetarna som ambassadörer i sociala medier kräver nätsmarta ledare. Som driver på arbetet med real time sales, employer branding och social commerce. 

Förslag på föreläsningar med Jacqueline Kothbauer:

  • The Future Now – Den nya Kunden, Medarbetaren och Medborgaren. Hur påverkas vår vardag, arbetsmiljö och livskarriär av digitalisering och AI?
  • The Future Now – Det Nya Affärslivet. En färsk rapport om branscher i global förändring. Rebirth Retail, Internet of Everything, Open Banking och gigg-ekonomin.

Du ska anlita Jacqueline Kothbauer till din verksamhet när du vill:

  • Få hjälp och inspiration till att skapa framtidens kommunikationsstrategi.
  • Utveckla en digital marknadsorganisation.
  • Lyssna till en av världens främsta futurister.

Jackie skräddarsyr sina utbildningar och föreläsningar efter ert företags specifika behov. Några av de ämnesområden Jackie arbetar med är social media strategi, influencer marketing, medarbetaren som digital ambassadör, Linkedin som affärsverktyg, The Facebook Economy, digitala medarbetare, teambranding, employer branding och leadership branding. Längden och innehållet kan varieras – från en timmes föreläsning till flera års utbildning.

 

Alternativa föreläsare
Judith Wolst  | Mattias Ribbing 

Jacqueline Kothbauer föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Digitalisering
tag copy 4 Created with Sketch. Effektiva möten
tag copy 4 Created with Sketch. Employer Branding
tag copy 4 Created with Sketch. Entreprenörskap
tag copy 4 Created with Sketch. Förändringsarbete
tag copy 4 Created with Sketch. Föreläsare
tag copy 4 Created with Sketch. Försäljning
tag copy 4 Created with Sketch. Framtid
tag copy 4 Created with Sketch. Grupputveckling
tag copy 4 Created with Sketch. Inspiration
tag copy 4 Created with Sketch. Ledarskap
tag copy 4 Created with Sketch. Marknadsföring
tag copy 4 Created with Sketch. Massmedia
tag copy 4 Created with Sketch. Organisation
tag copy 4 Created with Sketch. Personlig utveckling
tag copy 4 Created with Sketch. Självledarskap
tag copy 4 Created with Sketch. Sociala medier
tag copy 4 Created with Sketch. Teamutveckling
tag copy 4 Created with Sketch. Teknik
tag copy 4 Created with Sketch. Varumärke

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.