Jacqueline Kothbauer

Sök tillgänglighet

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Föreläsare, Utbildare

Jackie Kothbauer är rankad som en av världens 150 ledande futurister och tillhör Sveriges 100 populäraste föreläsare år 2018 (Eventeffekts branschundersökning). Författare till tre böcker och inspiratör, som utbildat över 40 000 personer. Allt från forskare på Karolinska Institutet, toppchefer på Stockholm School of Executive Education, McDonalds största franschisetagare, programledare på TV4, nyanlända entreprenörer till elever på världens bästa reklamskola, gymföretagare, Stockholm stads IT-strateger och det lokala näringslivet i Halland, Värmland, Norrbotten, Skåne med flera. Jackie Kothbauer är ekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och samhälls- och vetenskapsjournalist från Journalisthögskolan vid Stockholms universitet. Hon har en bakgrund som digital affärsutvecklare, riskkapitalist och affärsjournalist.

Den nya affärslogiken, digitaliseringen och AI
Fastighetsbranschen brukade vara trygg. Nu digitaliseras den. Det Nya Affärsfolket och giggekonomin flyttar in. De som handlar mat och prylar på nätet. Leverans till jobbet eller direkt hem. De som gör lika mycket research som gårdagens professionella inköpare när de skall köpa ett par pjäxor. Som triggas av hyperrelevant kunddialog och kundbemötande i världsklass.

Den nya människan
De som tar vårdcentralen med sig när de åker på semester och går hos psykolog i mobilen. De vars barn går i trendkänsliga friskolor, pluggar programmering och använder skolappar som matchar läroplanen. De vars arbetsgivare erbjuder flextid för att minska kontorskostnader och driver riskkapitalfinansierade startups. De som vill kunna välja. ALLT. Vilket är så krävande att de behöver personlig kundrådgivare, PT, personal shopper, karriärcoach, beauty concierge och en armé av peppande influencers.

Det nya ledarskapet
Kampen om att hitta, utveckla och behålla de bästa talangerna blir allt viktigare. I vår relationsekonomi är en bra chef avgörande för livskvalitén. Gott ledarskap ger den attraktionskraft och förändringsförmåga som sållar vinnare från förlorare. En utmaning är att skillnaderna i värderingar, livsstil och kommunikationssätt växer mellan generationerna. Att som ledningsgrupp använda Whatsapp för sin interna dialog är exempel på hur kompetensutveckling i vardagen kan ske. Att aktivera medarbetarna som ambassadörer i sociala medier kräver nätsmarta ledare. Som driver på arbetet med real time sales, employer branding och social commerce. 

Förslag på föreläsningar med Jacqueline:

  • The Future Now – Den nya Kunden, Medarbetaren och Medborgaren. Hur påverkas vår vardag, arbetsmiljö och livskarriär av digitalisering och AI?
  • The Future Now – Det Nya Affärslivet. En färsk rapport om branscher i global förändring. Rebirth Retail, Internet of Everything, Open Banking och giggekonomin.

Du ska anlita Jacqueline till din verksamhet när du vill:

  • Få hjälp och inspiration till att skapa framtidens kommunikationsstrategi
  • Utveckla en digital marknadsorganisation 
  • Lyssna till en av världens främsta futurister

Jackie skräddarsyr sina utbildningar och föreläsningar efter ert företags specifika behov. Några av de ämnesområden Jackie arbetar med är social media strategi, influencer marketing, medarbetaren som digital ambassadör, Linkedin som affärsverktyg, The Facebook Economy, digitala medarbetare, teambranding, employer branding och leadership branding. Längden och innehållet kan varieras – från en timmes föreläsning till flera års utbildning.

 

Alternativa föreläsare
Judith Wolst  | Mattias Ribbing 

Sagt om Jacqueline Kothbauer

  • Jacqueline är utan tvekan en av de mest pålästa föreläsarna i Sverige kring trender, framtid och sociala medier. Jag följer också hennes inlägg på LinkedIn där hon ofta delar med sig av tankeväckande och relevanta insikter om vad som händer i vår omvärld. Tack för en bra dragning hos ProSales Executive Council! Henrik Broman Larsson, grundare av Prosales AB och forskare inom försäljning