Jeanette Höglund

Jeanette Höglund – Vid din sida

Jeanette Höglund blev känd som ”TunnelbaneNettan” med hela svenska folket när hon medverkade i realityshowen Tunnelbanan på Kanal 5. Där arbetade hon som ordningsvakt i Stockholms lokaltrafik.

Som tonåring utsattes Jeanette för ett övergrepp i tunnelbanan där ingen ingrep. Våldtäktsförsöket satte sina spår och några dagar senare började hon att träna självförsvar. I huvudet hade hon två tankar; att hon aldrig skulle vara försvarslös igen och att hon alltid skulle hjälpa till om hon såg någon fara illa. Det skulle bli hennes nya grej i livet; att aldrig bara stå och titta på.

Som ordningsvakt i tunnelbanan hade Jeanette sett alldeles för mycket elände. En kväll fick hon nog. Hon började fundera på vad hon kunde göra för att skapa en förändring för våra hemlösa äldre människor. Genom en livesändning på Facebook frågade hon sina vänner om de ville bidra med en liten peng. Dagarna gick och pengarna strömmande in. På en vecka fick hon ihop 35 000 kr som hon använde för att köpa skor, kläder och hygienartiklar. Efter alla de långa samtal som hon haft med hemlösa i tunnelbanan visste Jeanette var de flesta höll till och gav sig ut till dem för att dela ut det hon köpt.

Det var starten till att Jeanette grundade den ideella föreningen Vid Din Sida, vars mål är att ingen äldre i Sverige ska behöva leva i hemlöshet. Vid Din Sida har förändrat livet för många äldre och fattiga. Jeanette brinner för alla människors lika värde och har alltid älskat människor, speciellt äldre. Extra hårt slår hennes hjärta för alla de bortglömda människorna – de blyga, tysta och skygga äldre som man verkligen får leta upp.

Jeanette är högaktuell med sin bok ”Mer än bara TunnelbaneNettan” som släpptes i oktober 2022. Boken förbokades av fler tusen personer.

I Jeanettes föreläsning får vi ta del av starka, berörande och hoppfulla berättelser från hennes tid i tunnelbanan och hennes arbete för de hemlösa. Hon visar på hur mycket den enskilda människan kan göra med enkla medel och hur vi blir bättre medmänniskor. Föreläsningen blandas av svärta, värme och humor och belyser hur stor skillnad en människa kan göra på egen hand, även om man inte tror det själv.

Boka en föreläsning med Jeanette Höglund och bli inspirerad till att skapa förändring – både för dig själv och andra!

Alternativa talare

Sanna Bråding | Mina Dennert | Christina Rickardsson


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.