Milad Mohammadi

Milad Mohammedi Mångfald

Sök tillgänglighet

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Föreläsare

Född i Iran. Uppvuxen i Sverige. Med en bakgrund av diskriminering och utanförskap blev Milad Mohammadis drivkraft att skapa skillnad på riktigt. Som 27-åring förverkligade Milad sin dröm om att starta en högstadieskola i ett av Stockholms miljonprogramområden.

Milad har gjort skillnad. Han blev en av landets yngsta jurister och statsvetare med en dubbelexamen som 22-åring, men det räckte inte med detta. Milad tyckte att han gjorde större skillnad genom att bygga upp sociala projekt, hålla ledarskapskurser och sprida sitt budskap genom att bli en av norden största föreläsare.

Milad har hela tiden sin utgångspunkt i att våra olikheter är våra största möjligheter. Lika barn leka bäst, men olika barn hittar på de bästa lekarna. Han kämpar för mångfald, inkludering, jämlikhet och jämställdhet. Med sin berättelse i centrum inspirerar han med både skratt och tårar.

Milad har fått en rad utmärkelser såsom Årets talare, Årets inspiratör för en hållbar samhällsutveckling, en av Sveriges supertalanger och han fanns med på tidningen Resumés senaste lista på Sveriges superkommunikatörer.

Idag har Milad förverkligat sin största dröm, att starta en högstadieskola i miljonprogrammen i Stockholm – Järvaskolan. Med skolan vill Milad och övriga intressenter i projektet skapa en modell för skolor i socioekonomiskt utsatta områden i Sverige och världen som förenar barn, föräldrar, näringsliv och samhällets olika sektorer. Nu har Milad lämnat över sin roll som rektor och är strategisk rådgivare för att kunna fortsätta utveckla modellen och andra projekt.

Allt arvode som Milad Mohammadi får in genom sina föreläsningar doneras i första hand till Järvaskolan som stipendium till elever, verksamhetsutveckling och ökad kvalitet i skolan.

Du ska anlita Milad Mohammadi när du/din verksamhet vill:

  • Bli berörda in på djupet och hejdlöst inspireras att göra skillnad
  • På riktigt lära er mer om mångfald, integration och olikheternas möjligheter
  • Fördjupa era kunskaper om kommunikation och ledarskap genom nya perspektiv

Sagt om Milad Mohammadi

  • Milad Mohammadi kom fram till mig med självförtroende och påstod han var den bästa föreläsaren i Skandinavien. Det händer inte ofta att någon utmanar mig på sådant sätt, så jag antog utmaningen. Han var avslutningstalare på Vinterkonferensen 2014, Skandinaviens största evenemang på Friends Arena inför tusentals chefer, och han höll sitt ord. Milad levererade det bästa och mest inspirerande talet i evenemangets historia, och han förtjänade sina fem minuter långa stående ovationer – Petter Stordalen, grundare och ordförande, Nordic Choice