Nicholas Fernholm

Nicholas Fernholm – Föreläsare, trendspanare, robotexpert och inspiratör!

Nicholas Fernholm är en karismatisk föreläsare som aktivt arbetar med implementation och förvaltning av automatiserade lösningar. Hans föreläsningar är inspirerande och underhållande med fokus på de största faktorerna som påverkar framtiden.

Han var tidigare robotchef på Nya Karolinska Sjukhuset och arbetar idag med att hjälpa företag hantera digitalisering, driver Smartass-podden, föreläser och samarbetar med Warp Institute för att sprida faktabaserad optimism.

Under Corona-pandemins mest kritiska fas var Nicholas logistikansvarig på Älvsjö epidemisjukhus under dess uppbyggnad samt arbetade med Karolinska Universitetssjukhuset och att säkerställa skyddsutrustning till vården. De erfarenheter han bär med sig från ”det nya nuet” har givit honom nya insikter gällande förändring, att arbeta i komplexitet samt att motivera i motgång. Dessa erfarenheter och insikter delar han med sig av i sina föreläsningar.

Förslag på föreläsningar med Nicholas Fernholm:

  • Digitala generationsskiftet. Nicholas kommer föreläsa om hur automation och digitaliseringen kommer påverka världen på kort och lång sikt.
  • Inspiration för Framtiden. Nicholas föreläsning fokuserar på hur teknik påverkas oss och hur innovationer, nya generationen och automation är nycklarna för att förstå och förbereda sig för framtiden.
  • Hur kommer den nya generationen arbeta om 15 år? Ny teknik utvecklas i snabbare takt än någonsin förr. Mycket av den tekniska utvecklingen leder till automation som påverkar samhället och sättet vi ser på arbete. Man får lätt en känsla av att det är för mycket på en gång. Utöver detta genomgår Sverige även ett generationsskifte, där ungdomar som växt upp med en mobil i handen tar över på arbetsmarknaden och bli dina kollegor, kunder och leverantörer. Hur ska man se till att dessa faktorer går från hot till möjlighet? Nicholas Fernholm går in på den viktigaste tekniken och möjligheterna i den nya världen.
  • Digitala samhällsförändringen, hur påverkas du? Förändring har aldrig skett så snabbt som det gör idag. Vi förändrar hur vi interagerar, tekniken vi använder och våra arbetsuppgifter. Ny teknik såsom AI, robotik och big data estimeras automatisera 50% av arbetsuppgifterna som finns idag inom 15–20 år. Hur ska vi agera när komplexiteten ökar och förändring är en del av vardagen? Samtidigt som detta sker flyr unga personer från arbetsplats till arbetsplats i sökande efter ”något mer”. Ett enormt generationsskifte sker idag på arbetsmarknaden. Inom ungefär 5 år estimeras 75% av arbetskraften bestå av unga personer som växt upp med mobiler i händerna. Hur ska man säkerställa att man kan hantera komplexiteten idag samtidigt som man attraherar och behåller unga generationen?
  • Teknologiska samhällsförändringen – Hur förbereder du dig? Ny teknik utvecklas i snabbare takt än någonsin förr. Mycket av den tekniska utvecklingen leder till automation som påverkar samhället och sättet vi ser på arbete. Man får lätt en känsla av att det är för mycket på en gång. Utöver detta genomgår Sverige även ett generationsskifte, där ungdomar som växt upp med en mobil i handen tar över på arbetsmarknaden och bli dina kollegor, kunder och leverantörer. Hur ska man se till att dessa faktorer går från hot till möjlighet? Nicholas Fernholm går in på den viktigaste tekniken och möjligheterna i den nya världen.
  • Automationens och samhällets framtid. Nicholas föreläsning handlar om hur automation och ny teknik påverkar samhället, företagen och individer idag och i framtiden. Med en optimistisk syn på framtiden pratar vi om utmaningarna som vi står inför och potentiella lösningar. Ny teknologi påverkar även våra värderingar och hur vi ser på världen, där en ny generation nu gör inträde på arbetsmarknaden och inom kort blir majoritet när baby-boomers går i pension. Dessa unga och driva medarbetare har andra förväntningar och förhoppningar på sitt arbete och vart vi är på väg som ett samhälle. Nicholas föreläsning handlar om att förstå och hantera dessa frågor.

Personligt:

Nicholas Fernholm älskar att klättra både inomhus och utomhus, har haft ett stort intresse sedan han var ett barn för fysik och hur universum fungerar på de största och minska skalorna. Han trivs bäst i konversationer som tillåts sväva iväg, där man tvingas ifrågasätta och tänka utifrån andra ramar än vad man är van eller bekväm vid.

Alternativa föreläsare

Ari Riabacke | Göran Adlén

Sök tillgänglighet

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.