Nour El Refai

Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker, en uppskattad manusförfattare, skådespelare, flitigt anlitad föreläsare och kan dessutom titulera sig som ”Årets kvinnliga komiker 2017”. Sammanfattningsvis: här har ni världens bästa underhållare!

Nour El Refai har varit en självklar stjärna på den svenska humorscenen sedan debuten i humorprogrammet ”Hus i Helvete” tillsammans med Cecilia Forss 2005, som följdes av det dolda kameran-liknande programmet ”Rajraj” 2007. Sedan dess har vi sett Nour i den ena storproduktionen efter den andra, bland annat i ”Ballar av stål”, som programledare i ”Melodifestivalen”, som en av deltagarna i ”Parlamentet” samt i roller som Mozart i ”Amadeus” och som Lillebror i ”Karlsson på taket” på Dramaten. Vi har även sett henne i filmer och TV-serier som ”Min pappa Marianne” och ”Bonusfamiljen”.

2016 hade Nour premiär med den egna föreställningen ”En komisk depression”. Där tog hon besökaren genom sin uppväxt, utveckling och karriär, bröt ner och konkretiserade strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt allvarligt sätt. ”En komisk depression” hyllades i media, turnerade under tre säsonger inför utsålda hus, framfördes 85 gånger och sågs av 40 000 besökare.

Nour är öppen med sin dystymi, vilket är en form av kronisk depression. I sin egen serie ”Landet lyckopiller”, som visades på SVT hösten 2019, berättade hon om sin depression och sina intiativ för att bekämpa den. Hon träffade även andra människor i Sverige som lider av depression samt grävde fram statistik om depression i Sverige.

År 2021 gjorde Nour El Refai debut som regissör för ungdomsserien ”Skitsamma” på Discovery+.

Föreläsning med Nour EL Refai ”En berättelse om utanförskap”

En personlig berättelse om hur det är att växa upp som ensam tjej med tjej med tre bröder och en ensamstående mamma som är städerska och aldrig får pengarna att räcka.

Hur det är att vara underklass, invandrare och drömmen om att få vara svensk och att bli skådespelare. Om hur Nours uppväxt har påverkat hennes yrkesliv och varför hon har blivit feminist. Om utanförskap och om kämpaglöd – en föreläsning för att inspirera och ge hopp.

Föreläsningens längd är ca 30-45 minuter.

Alternativa föreläsare

Babben Larsson  | Clara Henry

Fotograf: Daniel Stigfelt

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.