Parisa Amiri

Parisa Amiri är kulturexpert, journalist och programledare med en imponerande bred kunskap inom samhällsfrågor. Hon har medverkat i TV-program som ”Kobra” i SVT, i succén ”Parisa pratar Metoo med killar” och i den egna talkshowen ”Edit: Parisa Amiri”. Utöver sin TV-karriär är Parisa journalist på Nöjesbladet, radiopratare i P3, och en mycket uppskattad föreläsare. Parisas lysande framgång i medievärlden är en effekt av hennes utomordentliga koll på omvärlden och aktuella frågor, i kombination med en humoristisk och personlig stil.

Tillsammans med Gunnar Wetterberg deltog Parisa i SVT’s succéprogram ”På Spåret” både i säsongen 2018-2019 samt 2019-2020, där duon stod som slutvinnare båda gångerna.

I sina föreläsningar talar Parisa Amiri om inkluderingsarbete, kreativ medieproduktion i digitaliseringseran och om populärkultur, sexualnormer och genus. Hon uppskattas för sin underhållande och energifyllda stil på scenen, och hennes kompetens och kunnighet får deltagarna att näst intill tappa hakan.

Parisa Amiri har även stor erfarenhet av att leda event, och kan bokas som moderator, konferencier och föreläsare. Tidigare har hon förberett och lett stora galor så som IKEA:s internationella sändning kring designersamarbeten, branschpris som ”Årets Dagstidning”, och håller med jämla mellanum i arrangemang och samtal i både breda och smala ämnen – alltid med en personlig, humoristisk och otroligt kunnig vinkel.

Förslag på föreläsning med Parisa Amiri:

Kultur och samhällsfrågor i en modern medietid

Den beryktade lägereldens tid sägs vara förbi och vi lever i en unikt splittrad tid, går det att nå och förena människor efter digitaliseringen?

Genom sina erfarenheter i medie- och kulturbranschen berättar Parisa om hur populärkulturen kan användas kreativt, som ett samhällsverktyg, och vad den berättar om vår samtid idag.

Alternativa föreläsare

Gunnar Wetterberg | Alexandra Pascalidou

Parisa Amiri föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. inkludering
tag copy 4 Created with Sketch. Kultur
tag copy 4 Created with Sketch. Mångfald
tag copy 4 Created with Sketch. media
tag copy 4 Created with Sketch. Samhälle

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.