Silvia Ingolfsdottir Åkermark

Silvia Ingolfsdottir Åkermark är en oerhört stark ledare, en inspiration för lyssnaren, en rådgivare för de utsatta och en kvinna som använder sin röst för att lyfta andra kvinnors berättelser. Redan som barn brann hon för att tackla världens orättvisor och stå upp för de svaga. Silvia är mycket mer än en jurist! Hon använder sin position för att prata om det som många vet om, men alldeles för få vågar prata om.

Silvia Ingolfsdottir Åkermark gick från att i åtta år vara specialiståklagare i Stockholm med inriktning på sexualbrott och relationsvåld, till att bli advokat. Idag är hon delägare vid brottmålsbyrån Brottsbyrån där hon dagligen engagerar sig i frågor som rör sexualbrott, människohandel, våld i nära relationer och övergrepp mot barn.

Det finns inte många som har den erfarenheten Silvia har inom branschen; som både advokat och åklagare kan hon attackera frågor från alla möjliga håll. Hon vet väl hur både polis och åklagare arbetar.

Du kan se Silvia Ingolfsdottir Åkermark på tv, höra henne på radio och läsa hennes kommentarer i tidningar där hon anlitas som juridisk expert. Hon är aktuell med podcasten ”Brott, skratt och tårar” där allt mellan himmel och mord diskuteras. Inte nog med detta var hon juridisk expert vid manusarbetet till Viaplay’s succéserie, ”Heder”.

Silvia Ingolfsdottir Åkermark pratar om konkreta tips på vad som behöver förändras för att nå ett rättvisare och mer jämställt samhälle. Hennes enkla tillvägagångsätt för att upplysa problemen gör det lätt för vem som helst att förstå svaret på svåra frågor. Silvia pratar om det som behöver uppmärksammas men som inte görs inte tillräckligt. Ett perspektiv som är värdefullt som kvinna i en mansdominerad bransch, före detta åklagare, advokat och medmänniska.

Alternativa föreläsare

Jenny Strömstedt|Emma Knyckare

Silvia Ingolfsdottir Åkermark föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. advokat
tag copy 4 Created with Sketch. brottslighet
tag copy 4 Created with Sketch. Jämställdhet
tag copy 4 Created with Sketch. Juridik
tag copy 4 Created with Sketch. Konferencier
tag copy 4 Created with Sketch. Mänskliga rättigheter
tag copy 4 Created with Sketch. Moderator
tag copy 4 Created with Sketch. Organisation
tag copy 4 Created with Sketch. Värderingar

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.