Ulrika Ahlqvist

Ulrika Ahlqvist föreläser om hur man använder hjärnan på rätt sätt, och inspirerar publiken med sina tips och råd kring hur ni vässar och vårdar hjärnan. Med sitt arbete implementerar hon hjärnforskning och gör den mer lättillgänglig och konkret för företag, organisationer och skolor. Med sin breda kunskap om hur hjärnan fungerar har hon utbildat både mindre arbetsgrupper och den stora folkmassan på Sveriges största scener.

När ni lyssnar på en föreläsning med Ulrika Ahlqvist får ni konkreta tips och ökad kunskap kring hur ni på bästa sätt kan hantera stress och ohälsa och på så sätt få en mer välmående, produktiv och lönsam arbetsplats.

Ulrikas intresse för hjärnhälsan och hur man optimerar denna började tidigt, och hon har i många år arbetat med studier kring bland annat inlärning. Tillsammans med sina kollegor på det egna bolaget ”Hjärnberikad” har hon utvecklat koncepten ”10 goda vanor” och ”High5”.

Med sina föreläsningar syftar Ulrika Ahlqvist till att göra aktuell och relevant hjärnforskning mer lättillgänglig och konkret, så att gemene man kan ta till sig den – inte bara forskare och läkare. Hjärnan och alla dess miljoner miljarder nervceller formar tankar och känslor, sparar minnen och producerar nya hjärnceller under hela vår livstid. Således förblir hjärnan formbar – man kan beskriva det som att den alltid håller dörren öppen och ständigt hittar nya, spännande dörrar. Via medveten träning kan vi alltså fortsätta utveckla hjärnan, styrka den i rätt riktning och på så sätt uppnå optimal hjärnhälsa.

Ulrika har under de senaste åren inspirerat tusentals människor och lett över hundra föreläsningar och utbildningar om just hjärnhälsa och hur vi optimerar denna. Föredragen anpassas efter målgruppen, och passar utmärkt för alla som vill lära sig mer om hur man tränar sin hjärna, på ett energifyllt och inspirerande vis fyllt av aha-upplevelser!

Förslag på föreläsning med Ulrika Ahlqvist:

  • Låt din hjärna blomma

Hjärnan har över 100 miljarder olika nervceller som ständigt skapar nya tankar, känslor, drömmar och idéer – allt det som gör att du är du!  Forskning visar att hjärnan aldrig slutar att tillverka hjärnceller, vilket betyder att vi aktivt behöver göra val för att främja hjärnan och dess hälsa. Dessa val handlar om allt ifrån kost och träning, till utmaningar och glädje.

För att uppnå optimal hjärnhälsa behöver olika faktorer samverka i en god symbios, sammanfattat i 10 goda vanor.Föreläsningen är fylld med aha-upplevelser och inspiration om den senaste hjärnforskningen och är både roliga och givande – eftersom en skrattande hjärna innebär en samarbetsvillig hjärna.

Du/din organisation ska boka Ulrika när ni vill:

  • Få konkreta verktyg för att lära känna era hjärnor och på så sätt göra medvetna och hälsosamma val.
  • På ett pedagogiskt och lättsamt sätt lära er mer om hur ni omsätter aktuell hjärnforskning till berikande vardagsvanor.
  • Ta del av en föreläsning fylld av konkreta koncept för att skapa en bättre vardag – varje dag. Något som ni kan börja utöva redan samma dag!

Alternativa föreläsare

Katarina Blom Anna Tebelius Bodin

Ulrika Ahlqvist föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Hälsa
tag copy 4 Created with Sketch. Hjärnan

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.