William Spetz

William Spetz är komikern och skådespelaren som blev känd genom sina otroligt träffsäkra sketcher på Youtube samt de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas Farfar Dör” på SVT Play.

Vi kunde se William som programledare för finalen av Melodifestivalen våren 2016, och samma år hade hans första scenföreställning premiär. Föreställningen var en monolog vid namn ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”, skriven av William och i regi av Åsa Lindholm, och gjorde succé bland publiken.

På teaterscenen har William Spetz även synts i ”Den tatuerade änkan” på Scalateatern, och som skådespelare har han medverkat i bl.a. “Solsidan”, “Andra åket”, och i Netflix första svenska originalserie “Störst av allt”, som hyllats av kritiker såväl som svenska folket.

”Jag vet inte vart jag vill komma men…” är ett humoristiskt såväl som avskalat samtalsformat där William Spetz bjuder in till en timmes långt samtal med en eller flera gäster kring ett ämne som känns relevant, lustfyllt och spännande att utforska tillsammans med publiken.

Det är ett personligt samtal som främst riktar sig exklusivt till skolor, universitet, företag och organisationer som önskar sig en unik och intressant programpunkt till sin temadag, konferens, mässa eller inspirationsdag. Formatet är ett relaterbart och intressant andrum snarare än ett inövat teambuildingpass.

Förslag på teman med William Spetz:

Självkänsla
Hur uppfattar vi oss själva? Varför jämför vi oss så mycket med andra? Hur påverkar sociala medier vår självkänsla? Hur kan det vara så att man känner sig fantastisk ena sekunden och helt plötsligt känna att man inte kan någonting? Och hur gör vi oss mer stabila på riktigt? Går det? Tvivlet som är närvarande och som ena dagen kan vara en konstruktiv kraft som gör oss bättre – och som andra dagen bara förgör oss.

Kropp
Det börjar redan i omklädningsrummet i lågstadiet, vi blir medvetna om den egna kroppen och börjar för första gången titta på andras. Och sedan fortsätter det. Ätstörningar drabbar fler i större utsträckning idag – men varför? Vad är det som är så personligt med vår kropp och hur hänger det ihop med resten av vår identitet? Går det att erövra hur man ser ut? Måste man älska sig själv? Vad ska man göra åt och vad ska man bara acceptera?

Sorg
Det drabbar oss alla någon eller några gånger i livet. Ibland tar det hårdare än väntat och ibland blir man arg på sig själv för att man inte känner så mycket som man kanske borde. Den präglar oss och den gör så att vi nästan kvävs, och när vi är mitt i det så undrar vi hur vi någonsin ska kunna fortsätta leva. Men ändå så gör vi det, på något konstigt sätt. Hur? Och vad gör sorgen med oss? I stunden och i det långa loppet?

Kreativiteten
Vad är kreativitet? Är den livsviktig eller är det livets strössel? Har kreativiteten räddat dig, oss? Hur bygger man en kreativ självkänsla i en värld där prestationen trots allt väger tyngre än det mesta?

Relationer
Att känna av och känna in, men inte för mycket för då blir du ältande och mjäkig. Att ge sig hän i en relation kan vara ren skräck och euforisk glädje, ofta båda två samtidigt. Att dejta idag – hur förändras vi av flörtförhållandena i sociala medier och Tinder? Hur kan så många fastna och stanna kvar när det är så tydligt att de lever i en destruktiv relation? Och hur hanterar man att stå utanför, maktlös och oförmögen att hjälpa? Går det att rädda någon som inte tror sig behöver bli räddad?

Ångest
Hjärtat slår sådär snabbt, en oro lägger sig som en matta först över dagen, sedan över veckan, och sedan över hela det året. En instinkt som är kvar från savannen, överlevnadsinsikten och impulsen att fly, har blivit mänsklighetens akilleshäl och hundratusentals år senare så begränsar den många av oss i vår vardag. Men den tar sig uttryck på tusen olika sätt för olika människor. Ändå är det samma sak. Hjärtat slår. Oron. Mörkret. Vad fan gör man åt skiten?

Alternativa föreläsare

Clara Henry Johanna Nordström

William Spetz föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Inspiration
tag copy 4 Created with Sketch. Kreativitet
tag copy 4 Created with Sketch. Relationer
tag copy 4 Created with Sketch. Självkänsla
tag copy 4 Created with Sketch. Teambuilding
tag copy 4 Created with Sketch. Ungdomar och skola

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.