Yasmin Nilson

Sommaren 1999, bara månaderna innan Yasmin Nilson skulle börja på dansgymnasium hände det ofattbara– hon bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad. “Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet” berättar Yasmin.

Under 2012 utkom Yasmins självbiografi Yasmin- När livet störtdök. I samband med utgivningen blev hon intervjuad av Malou Von Sivers i Efter tio på TV4 och intervjuad i Studio Ett på SR.

 

Mellan mars 2014 – feb 2017 drev Yasmin Nilson den prisbelönta podden Timglaset där hon intervjuade inspirerande förebilder med fängslande livsöden. Vad alla gästerna i podden har gemensamt är att de lever med en funktionsnedsättning. Syftet är att öka förståelsen och kunskapen om hur det är att leva med en funktionsnedsättning i Sverige.

Du ska anlita Yasmin Nilson när du/din verksamhet vill:

  • Ge åhörarna en oemotståndlig dos av motivation att våga utmana de mest skrämmande hinder
  • Få en äventyrligt hisnande föreläsning användbara verktyg och många insikter
  • Ta del av en sann inspiratör för att våga sätta upp höga mål och uppnå dem

Yasmin kan skräddarsy sina upplägg utifrån era behov och önskemål. Här är exempel på föreläsningar:

Gör plats för mångfald
Ett initiativ för att få fler personer med funktionsnedsättning i jobb. Det finns massor av personer som inte får chansen att visa sin kompetens som skulle kunna tillföra värde till vilken arbetsplats som helst. Föreläsningen kan t ex. vara en del av ett mångfaldsarbete på arbetsplats och riktar sig till arbetsgivare och medarbetare, men även till de som rekryterar. I sin föreläsningen ger Yasmin tips och råd i hur man kan tänka som arbetsgivare och medarbetare, när det kommer till bemötande, fördomar och rädslor. Hur lyfter vi varandra? Föreläsningen är ca 45 min lång.

Ta plats
I föreläsningen ”Ta plats” åker Yasmin ut till skolor och träffar barn och ungdomar. Hon berättar om sin livsresa. Pratar om identitet, inkludering, drivkraft och mångfald. Syftet är att alla barn och ungdomar ska förstå at de är unika. Hon vill att alla barn och ungdomar ska känna sig värdefulla. Det börjar med barnen. Med förståelse, empati, respekt och kunskap kommer vi långt. Yasmin vill att de ska ta plats. Stå på sig och våga satsa!

Alternativa föreläsare

Anna Bergholtz | Aron Anderson

I samarbete med Promotor media

Yasmin Nilson föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Funktionsnedsättning
tag copy 4 Created with Sketch. Inspiration
tag copy 4 Created with Sketch. Mångfald
tag copy 4 Created with Sketch. Motivation
tag copy 4 Created with Sketch. Personlig utveckling
tag copy 4 Created with Sketch. Ungdomar
tag copy 4 Created with Sketch. Ungdomar och skola

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.