Yasmin Nilson

Föreläsare, författare

Yasmin Nilson

Föreläsare, författare
08-692 95 90
info@talkingminds.se

Yasmin Nilson

”Tack för en fantastisk dag med ett underbart föredrag. Jag tror inte något öga var torrt. Mina tårar kom under flera tillfällen. Tårar på grund av det hemska men också tårar på grund av det härliga. Din syn på hur man går vidare är inspirerande för alla, oavsett man hamnat i din situation eller ej. Din berättelse talar till och berör oss alla. Tack Yasmin!
– Arrangör i Sundsvall

Sommaren 1999, bara månaderna innan Yasmin Nilson skulle börja på dansgymnasium hände det ofattbara– hon bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad. ”Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet” berättar Yasmin.

Under 2012 utkom Yasmins självbiografi Yasmin- När livet störtdök. I samband med utgivningen blev hon intervjuad av Malou Von Sivers i Efter tio på TV4 och intervjuad i Studio Ett på SR.

Mellan mars 2014 – feb 2017 drev Yasmin den prisbelönta podden Timglaset där hon intervjuade inspirerande förebilder med fängslande livsöden. Vad alla gästerna i podden har gemensamt är att de lever med en funktionsnedsättning. Syftet är att öka förståelsen och kunskapen om hur det är att leva med en funktionsnedsättning i Sverige.

Förslag på föreläsning med Yasmin Nilson:

Gör plats för mångfald
Ett initiativ för att få fler personer med funktionsnedsättning i jobb. Det finns massor av personer som inte får chansen att visa sin kompetens som skulle kunna tillföra värde till vilken arbetsplats som helst. 

Föreläsningen kan t ex. vara en del av ett mångfaldsarbete på arbetsplats och riktar sig till arbetsgivare och medarbetare, men även till de som rekryterar. I sin föreläsningen ger Yasmin tips och råd i hur man kan tänka som arbetsgivare och medarbetare, när det kommer till bemötande, fördomar och rädslor. Hur lyfter vi varandra? Föreläsningen är ca 45 min lång. 

Ta plats
I föreläsningen ”Ta plats” åker Yasmin ut till skolor och träffar barn och ungdomar. Hon berättar om sin livsresa. Pratar om identitet, inkludering, drivkraft och mångfald. Syftet är att alla barn och ungdomar ska förstå at de är unika. Hon vill att alla barn och ungdomar ska känna sig värdefulla. Det börjar med barnen. Med förståelse, empati, respekt och kunskap kommer vi långt. Yasmin vill att de ska ta plats. Stå på sig och våga satsa!

 

Du ska anlita Yasmin Nilson när du/din verksamhet vill:

  • Ge åhörarna en oemotståndlig dos av motivation att våga utmana de mest skrämmande hinder
  • Få en äventyrligt hisnande föreläsning användbara verktyg och många insikter
  • Ta del av en sann inspiratör för att våga sätta upp höga mål och uppnå dem

”TACK för en jättebra dag! Var verkligen fängslande att höra dig berätta om ditt liv och din resa till där du är idag…
– Arrangör i Kristianstad

 

 

 

 

 

Nyckelord:

Föreläsare – Hälsa – Inspiration – Mångfald – Motivation – Personlig utveckling – Självledarskap – Teamutveckling – Ungdomar och skola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I samarbete med Promotor media