Petra Malm är elitsoldaten som bytte sitt hemliga liv och blev elittränare och föreläsare!

Som första kvinna någonsin klarade Petra testerna till specialförbandet SOG och blev Sveriges första kvinnliga elitsoldat. Under tio år levde Petra ett hemligt liv inom Försvarsmaktens elitstyrka under stor sekretess och fysisk och psykisk press.

Hur och vad motiverade henne att fortsätta, trots motgångarna? Nu har hon lämnat sitt hemliga liv bakom sig och föreläser om sina erfarenheter från Försvarsmaktens hemligaste förband!

Talking Minds tog ett snack med Petra Malm om motivation, fokus och att bli sin egen pionjär– läs hennes bästa tips här!

Vad gör du för att skapa motivation att utsätta dig för skrämmande och utmanande situationer/saker?

Mitt varför är tydligt och ofta handlar det om att vara en förebild för min 6-åriga dotter. Då kommer motivationen utan problem, det kan vara alltifrån att dyka från trean på badhuset till att åka till Chile och göra en extrem uttagning. Jag vill visa henne att ingenting är omöjligt. Hon klarar allt hon tar sig för, då måste jag också göra det!

– Hur håller du fokus i svåra situationer?

Jag sänker min puls. Då får jag kontroll och känner till slut att jag äger situationen. Mitt ”varför” måste också hela tiden vara med mig, annars är det lätt att dra sig ur. Jag anser att vi människor ofta låter livet eller rädslor begränsa oss. Vi är bekväma. Genom att ofta gå utanför min egen bekvämlighetszon så växer jag och min självkänsla hela tiden.

– Vad är ditt bästa tips för att bli sin egen pionjär?

Genom att göra saker så att du som individ växer så blir du starkare, stoltare och tryggare i dig själv. T.ex. åka en läskig karusell, ställa en fråga i ett stort sällskap eller springa ute i regnet. Vad vill du göra som du inte gör? Vad begränsar dig? 

Efteråt kommer hjärnan och kroppen dansa av lyckohormoner och du växer. Genom att återkommande göra detta blir du din egen pionjär, den bästa versionen av dig!

Samt hitta ditt ”varför”. Om du inte vet det är det svårt att leva ett liv på dina egna villkor.  

Här kan du läsa mer om Petra Malm.

Vill du höra mer om Petras spännande liv som elitsoldat i Sveriges enda specialförband, och hur du blir din egen pionjär?

Kontakta oss på info@talkingminds.se  för mer info om hur du bokar Petra Malm!

Dela nyheten