Var tänker du tillbringa din sommar? 

Efter ett antal intensiva moderatorsdagar i Almedalen kommer jag att ta det lugnt i den lilla stugan i Göteborgs skärgård. Jag kommer inte heller att kunna låta bli min favoritsysselsättning: att vandra. Det blir vandring både nära och lite lägre bort i fantastiska skärgårds- och alplandskap.

Tips på ditt bästa sommarnöje?

Vandring såklart. En liten ryggsäck med vatten, goda kängor och en karta sedan är jag iväg. Själv eller i sällskap. Upptäcka nytt, goda möten, reflektion- och paus på någon trevlig alphydda med en skummande öl och fet mat. Det bästa som finns!

Om du fick välja en person att ha en grillkväll med, vem skulle det vara och varför?

Jag väljer två personer: mina föräldrar. Så glad att de fortfarande finns och mån om att utnyttja den tiden för att göra trevliga saker tillsammans. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans; humor och livsglädje in i kaklet kännetecknar dem!

Ditt roligaste sommarminne?

Ett typiskt vandringsminne: Efter en dag i alperna på gränsen mellan Italien och Schweiz kommer vi tillbaka till det lilla personliga hotellet ganska sent. Jag har efter ett par dagar lärt känna hotellägaren lite och vi pratar på en blandning av italienska, tyska och franska – har redan hittat en jargong där vi skojar med varandra. Telefonen ringer på rummet och ägaren ber oss komma ner till terrassen för att avsluta kvällen med honom och hans franska vänner. Sagt och gjort; vi går ner och det blir lokalt vin och ett antal gamla godingar ur hans jukebox. Och snack på diverse språk så klart😊

Fem snabba:
Strut eller bägare?Bägare (gärna välfylld!)
Hav eller Sjö? Sjö
Blåbär eller Hallon? Hallon
Tidning eller Bok?Bok
Sola eller Bada? Bada

Här kan du läsa mer om Åsa Lindell

Dela nyheten