Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra blev Moderaternas första kvinnliga partiledare 2015, efter åtta år av moderatledd regering som slutade med en tung valförlust. När ministrarna slutade och resurserna krympte ledde hon ett omfattande förändringsarbete för att Moderaterna skulle kunna vinna val igen och hon själv bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Men i stället blev hon den första moderata partiledaren sedan 1907 som inte fick möta väljarna. Redan augusti 2017 avgick hon, efter en turbulent tid med flyktingkris, terrorism, populism, polarisering och till sist även avgångskrav från otåliga partikamrater.

Hur tacklar man egentligen ett sådant slut? Hur går man vidare? Anna Kinberg Batras historia är unik och hennes föreläsningar likaså. Med personliga berättelser blandat med samhällsanalyser och verktyg för ledarskap är Anna Kinberg Batras föreläsningar mycket uppskattade för hennes sätt att lära ut och inspirera.

Anna Kinberg Batras period som partiledare för Moderaterna var hektisk, i konstant förändring och krävande. Hennes sikte var att bli Sveriges första kvinnliga statsminister, men i takt med att tiderna och omständigheterna drastiskt förändrades fick det ett abrupt slut.

I dag är Anna Kinberg Batra rådgivare och föreläsare om politik, samhälle och förändring, knuten till Handelshögskolan i Stockholm och Centre for Advanced Studies in Leadership. Utöver mångårig och internationell politisk erfarenhet på högsta nivå har hon arbetat med flera nystartade företag och varit informationschef på Stockholms Handelskammare, är rådgivare till Sweden-India Business Council och styrelseledamot i Swedish Space Corporation och Avanza Pension. Batra är även engagerad i Seeds of Peace, som utbildar judiska och muslimska ungdomar i ledarskap och samhällsförändring. Under hösten 2018 utkom hon med boken ”Inifrån”, som handlar om hennes tid i politiken och om ledarskap när allting förändras.

En Anna Kinberg Batra föreläsning ger dig:

  • En inblick i hur det är att vara ledare för en av Sveriges svåraste uppdrag, och hur man kan vara en god ledare i tider av förändring och oroligheter.
  • Kunskap om vad näringslivet kan lära sig av politiken och tvärtom, i en stökig och otålig tid.
  • Hennes varma publiknärvaro och skarpa analyser gör föreläsningen inspirerande, intressant, kunskapsrik och underhållande.

Alternativa föreläsare


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.