David Sundin

David Sundin är ståupparen, programledaren, manusförfattaren, skådespelaren och komikern som har haft ett finger med i spelet många av Sveriges mest populära TV- och scenproduktioner.

2020 blev ett stort år för David Sundin. Han var programledare för Melodifestivalen och var med i en ny säsong av tv-succén Bäst i test. Dessutom blev det långfilmspremiär i Tomas Alfredsons film Se upp för Jönssonligan där han spelade rollen som Harry. På hösten släppte han även sin första barnbok Boken som inte ville bli läst. Nu är han aktuell med ljudboken Ljudboken som aldrig ville ta slut. David har även synts i TV-produktioner såsom ”Inte OK”, ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset” och ”Tror du jag ljuger?”.

Efter att ha blivit övertalad av Henrik Schyffert började han 2013 med standup och har sedan dess uppträtt hundratals gånger över hela Sverige. Bland annat i Globen och Scandinavium tillsammans med bland andra Eddie Izzard, Jonas Gardell och Shima Niavarani. Hösten 2021 har David premiär med sin första stora egna standup-föreställning Nya Svenska Ord. Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik.

David har ett förflutet inom reklambranschen där han jobbat som VD, creative director och styrelseordförande. Han har även jobbat med humor länge, t.ex. med Killinggängets ”Spermaharen”, Alex & Sigges sketcher samt inslag till TV-program som ”Grammisgalan”, ”Hasselhoff – En svensk talkshow” och ”Roast på Berns”. Utöver detta är han en hyllad manusförfattare som skrivit manus till bl.a. ”Melodifestivalen”, ”Humorgalan”, ”Welcome to Sweden”, ”Världens Barn” och ”ELLE-galan”.

David kan bokas som:

  • Konferencier
  • Moderator
  • Komiker/ståuppare

Som programledare, konferencier och moderator är David, tack vare sin scenvana, humor och erfarenhet av att skriva manus för stora galor och TV-produktioner, väldigt uppskattad. Han har lett event, galor och program för bland annat Bonnier, Arlanda, Nöjesguiden, Guldägget, Riagalan, Kanal 5, Sveriges Radio och SVT. David utsågs till ”Årets manliga programledare ” på Kristallengalan 2020 och kom tvåa i SM i ordvitsar 2014.

Alternativa föreläsare

Henrik Schyffert | David Hellenius

Foto: Kitty Lingmerth | Agentur: Kahlo


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.