Johan Glans

Johan Glans blir ännu mer Johan Glans på scenen, och ju mer Johan Glans man får, desto roligare blir det…

Johan har en sparsmakad mimik, men ett höjt ögonbryn i rätt ögonblick blir mitt-i-prick-roligt. Vi är vana vid att se Johan Glans vara rolig på TV, men på scenen blir det rent magiskt!

Johan Glans standup-show “World Tour of the World” hade premiär i november 2016 och togs emot med öppna armar både av publik och media. “Man skrattar oavbrutet i 90 minuter” skrev Aftonbladet och delade ut 4 av 5 i betyg. Expressen (4 av 5) tyckte att det är ”fantastiskt roligt på det okomplicerat direkta sättet” och Göteborgs-Posten (4 av 5) konstaterade att han är “genuint jäkla rolig”.

”World Tour of the World” spelades för fulla hus sedan i november 2016 och genom hela 2017 och 2018.

Det har varit helt makalöst roligt och det kommer ta lång tid att smälta alla intryck. Tiden har gått så fort. Det är svårt att sluta riktigt än, så jag vill göra en liten, allra sista sväng till

– Johan Glans.

Johan är ofta aktuell i TV-rutan. De senaste åren har vi sett honom i TV4’s ”Ture Sventon” (2019) samt i serierna ”Mirakel” (2020), ”Home Invasion” (2021) och filmen ”Snälla kriminella” (2021).

Johan Glans kan bokas som:

  • Standupkomiker
  • Programledare
  • Skådespelare

Utmärkelser:

PIRATENPRISET 2018

ÅRETS KOMIKER 2013 
Johan blev utsedd till Sveriges roligaste komiker för andra gången 2013!

ÅRETS SKÅNING 2012
2012 fick Johan priset Årets skåning, på Stora Scenen i Folkets park, Malmö.

HEDERSMEDBORGARE I ESLÖV 2012
2012 korades Johan till hedersmedborgare i Eslöv. Han är en av sju hedersmedborgare i Eslövs kommun tillsammans med bl.a. Gunhild Carling och Kalle Lind.

SJ:S OCH TIDSKRIFTEN OPERAS MUSIKALPRIS 2011
2011 Johan vann SJ:s och tidskriften Operas musikalpris för sin roll i musikalen Spamalot.

Johan Povel Ramels Karamelodiktpris 2011
Han blev den tjugoåttonde karamelodiktstipendiaten och fick ta emot två kilo godis och 30 000 kronor av Povel Ramels barn den 30 maj 2011.

Med motiveringen: ”För att han, med egensinnig förmåga, friskt och fräckt bidragit till ståuppkomedins spännvid med absolut intelligent komik. Glans är dessutom en av samtidens mest omedelbara parlamentariker. Och en av få svenskar som kan skratta på franska. Det är sånt folk vi behöver.

– Det här är nog det finaste jag har fått i hela mitt liv, säger Johan Glans som tillägger att han är väldigt glad och rörd över att ha fått Povel Ramels stipendium.

ÅRETS KOMIKER 2003
Johan Glans blev utsedd till Sveriges roligaste komiker år 2003!

BUBBENPRISET 1998
Han belönades med Bubbenpriset 1998.


Alternativa föreläsare
David Batra | Hasse Brontén

Foto: Robert Eldrim


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.