Läsgodis nedan! Lär känna Björn genom 10 snabba och konstiga frågor!

Det är med stolthet vi välkomnar Björn Natthiko Lindeblad till Talking Minds.
Han är civilekonomen som blev skogsmunk som blev föreläsare. Och han berör oss in på djupet!

Läs gärna mer om Björn här, men kolla också in vår miniintervju med Björn nedan.

AKTUELL KURIOSA: Just nu är Björn rykande aktuell med sin imponerande kamp mot sociala medier-jätten Facebook efter att de nekat honom att lägga upp ett foto på sin brännskadade vän – föreläsaren och ex-brandmannen Lasse Gustavsson. Något som rönt global uppmärksamhet, där alltifrån ryska nyhetskanaler till amerikanska CNN intervjuat Björn. Häftigt att följa en sådan David-och-Goliat-drabbning i modern tappning!

Vem är du Björn Natthiko Lindeblad?

1. Namn/ålder/bor?
Jag heter Björn Knut Valdemar Natthiko Lindeblad, bara en sån sak. Klart folk fnissade under vår vigselceremoni i trädgården förra sommaren. Jag är 55 år och bor på Ölmanäs i norra Halland.

2. Vem var den senaste du ringde till? 

Elisabeth, min fru, igår kväll. Jag hade jobbat som en galärslav i flera dagar och ville försäkra mig om att hon också ville äta tacos och se på  ”Så mycket bättre” på replayen när jag kom hem.

3. Vad önskar du dig i julklapp?
En tibetansk tempelhund. På riktigt. Elisabeth vill ha en katt. Vi sliter med frågan.
4. Vilken är din mest imponerande idrottsbedrift?
Sevilla Maraton på 3 timmar och 27 minuter. Eller kanske en 500 km lång pilgrimsvandring som buddhistmunk i Thailand, i plastsandaler, utan ett öre på fickan och med allt jag ägde på ryggen?
5. Om du var tvungen att leva i en diktatur, men du (bara du) fick välja diktatorn, vem skulle det vara? (inte du själv) 
Navid Modiri. Det skulle bli jättebra. Och han hade valt mig som utrikesminister. Faktiskt en riktig vinnarkombo. Vet du nåt land som behöver en ny ledare? (Jag tänker osökt på ett stort land västerut…)

 

6. Vad skulle du vilja lära dig?
Att hoppa fallskärm. Första hoppet blir i maj 2017 över Österlen. Och improvisationsteater. Inget ger mig mer förlösande magskratt än bra improvisationsteater.

 

7. Har du några fobier?
Bara en. Mörka trånga utrymmen. Att bli levande begravd som Uma Thurman i Kill Bill 2 är det absolut värsta jag kan tänka mig.

 

8. Vad tror du att folk uppskattar mest med dina föreläsningar?
Tre saker. För det första, innerligheten, berättelserna och humorn i mitt tilltal. För det andra, stämningen i rummet när jag talar. Att ingen viskar med grannen eller kollar på mobilen. För det tredje. Hur det känns inombords efter att man lyssnat på mig. Levnadsmod, hoppfullhet, samhörighet, och tillförsikt hör till dom vanligaste beskrivningarna.

 

9. Vilken var det första skivan du köpte?
Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band med Beatles. Jag hade fått en grammofon på min 7-årsdag. Jag spelade sönder den skivan, och sjöng förstås med i alla texterna utan att förstå ett ord.

 

10. Har du något lifehack att dela med våra läsare?
Världens bästa lifehack. Ett magiskt mantra. Nästa gång en konflikt eller ett problem tornar upp sig på din inre horisont, bara upprepa tyst tre gånger för dig själv; ”Jag kan ha fel. Jag kan ha fel. Jag kan ha fel.” Och se dina bekymmer lyfta som daggen i gräset en solig sommarmorgon.

Dela nyheten