• Ditt bästa tips på hur man kan hantera sin oro i dessa corona-tider?

Känner du oro så gör enkla saker som ger hjärnan lugn. Gå igenom strumplådan, sortera linneskåpet eller ring någon du vet är ensam eller orolig. Det skapar lugn och ger stor glädje samt nöjdhet efteråt. Gör sådant du normalt inte hittar tid till i en stressig vardag. Var utomhus, träna gärna, ta en promenad eller sitt med en termos och lyssna på fåglarna.
Se om det är möjligt att få upp pulsen när du tränar. Ett endorfinpåslag efter träningen skapar lugn och minskar oron.

  • På vilket sätt håller du kontakten med nära och kära trots social distansering?

Jag tar långa promenader med mina bästa vänner i lurarna. Så här mycket har vi inte pratat på länge! Varje dag så har jag kontakt med släktingar runt om i världen, vi skapar närhet genom att visa varandra vad vi äter, hur vädret ser ut och vad vi gör.

  • Vilka lärdomar tror du att vi kan ta med oss efter att ha genomgått en sådan här kris?  

Jag tror att vi kommer att ha ett stort behov av att sätta upp mål och jobba framåt mot en ljusare tid. Vi kommer under en tid vara mer sociala och glada över att kunna ha närhet till andra människor och uppskatta det mer. Mötestraditionen kommer förmodligen att se annorlunda ut och kanske kommer distansarbetet kommer att öka eftersom det gått så bra under krisen. Jag tror också och hoppas att många ser om sin hälsostatus bättre än innan krisen, då det verkar vara så att viruset slår hårdare mot människor med sämre syreupptag, diabetes typ 2 och höga blodfetter.

Här kan du läsa mer om Leila Söderholm

Dela nyheten