Leila Söderholm

Knäck koden till hur din hjärna fungerar med Leila Söderholm – En livsviktig och lekfull föreläsning om hållbart hälsoarbete

Leila Söderholm är en av Sveriges mest folkkära och omtyckta hälsoexperter. Hon har verkligen svart bälte i att inspirera andra till bättre vanor. Med över 25 års erfarenhet av att jobba i olika hälsoprojekt på företag har Leila skapat en fingertoppskänsla som gör att hon når de som behöver det mest. Leila levererar med humor, stort engagemang och har djupa kunskapskällor att ösa ur. Målet är att alla ska känna sig kapabla och verktygen som vi får med oss ska vara görbara i allas vardag. På sitt roliga och lekfulla sätt föreläser Leila om hur vi med olika strategier och metoder kan styra vår vardag. Leila tar oss med på en hisnande resa genom kroppen och hjärnan – där vi lär oss hur vi kan lura vår hjärna, få kroppen att känna sig pigg och nå de mål vi har satt upp.

Knäck koden till hur din hjärna fungerar! I all välvilja jobbar hjärnan emot oss. Men med Leila får vi med oss en hel verktygslåda med konkreta strategier för att överlista hjärnan och ligga steget före. När koncentrationen försvinner på jobbet, tröttheten tar över och saker du beslutat att genomföra inte blir gjorda – då finns det många bra trick och metoder att ta till. Men varför är det då så svårt? Det handlar inte om karaktär eller viljestyrka, utan att förstå hjärnans kemi. Leila visar på hur vi med enkla medel kan styra vår egen vardag och påverka vår glädje, ork och motivation.

Leila har ett unikt sätt att visuellt beskriva och förenkla svåra fakta till konkreta metoder. Med igenkänning och energi ökar hon lyssnarnas förmåga att tolka signaler och undvika obalans och överbelastning. Att lägga tröskeln lågt är en av framgångsfaktorerna för att skapa friska team. Genom att utbilda pedagogiskt om hur kroppens och hjärnans processer fungerar, ger det alla större förståelse om varför enkla åtgärder ger effekt. På ett fyndigt och närvarande sätt förklarar Leila den senaste forskningen och vi fylls av många aha-upplevelser. Leilas mål är att alla som lyssnar ska skratta sig igenom föreläsningen och lämnar den med en känsla av tillräcklighet.

Leila är, utöver en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, också hälsoexpert på TV4, frilansande medarbetare på Sveriges största magasin och pryder dessutom mjölkpaketen med sina enkla och roliga tips.

Förslag på föreläsning med Leila Söderholm:

 • 100% arbetsglädje
  Varför är det så viktigt med glädje på jobbet och vem är ansvarig för den? Mindset – hur vi pratar med oss själva och hur vi tar vårt eget ansvar är viktiga pusselbitar. Att kroppen mår bra är också viktigt, en hälsosam kropp skapar ett positivt sinnestillstånd.  Precis som man kan träna sin kropp kan man träna sin glädje. Hjärnan älskar att komma ihåg oförrätter för att hålla koll på vad som är hotfullt. Med enkla knep kan man överlista hjärnan. Och man kan öva på att inte gnälla och träna på att vara generös.
  Kroppen mår bra av rörelse och vila. Det är lika viktigt att få tillräckligt med sömn som att ha något att längta efter eller en god vän att ringa. Att veta vad som förväntas av dig på jobbet kan vara precis lika viktigt som att fylla på med den näring som kroppen behöver. Stress upplever vi alla ibland och det är inget farligt, men om du aldrig får mikropauser blir det tillslut för mycket. En underhållande och lärorik föreläsning baserad på senaste forskningen. Målet är att skratta sig igenom föreläsning och gå därifrån fylld av motivation, kunskap och energi.
 • 100% hälsa
  Hur tar du dig ur gamla spår? Hur lurar du hjärnan att börja göra sånt som är bra för dig? Leila Söderholm visar att du varken behöver mycket tid eller utrustning för att få in rolig rörelse i vardagen. Det enda som behövs är lite inspiration, vilket du garanterat får i hennes föreläsning. Det och mycket skratt!
  Att sömn, relationer och att ha mål i livet är lika viktigt som att äta bra och att röra på sig ger Leila många roliga och konkreta exempel på. Hälsa är en helhet och det vi gör i vår vardag har större effekt än vi tidigare trott. Forskning visar tydligt att vardagsrörelse är livsviktigt. Denna forskningsbaserade föreläsning bjuder på massor av humor, energi och igenkänning – inga pekpinnar eller dåligt samvete. Leila är expert på att fånga alla oavsett vem du är. Deltagarna får med sig en verktygslåda med konkreta strategier för att lätt komma igång.

Delar av innehåll i Leilas föreläsningar:

 • Stresshantering, tolka signaler på obalanser och överbelastning
 • Vinn bråket mot din hjärna! Lär dig förstå dig på din egen hjärnas kemi
 • Jobba förebyggande för hållbar hälsa på arbetsplatsen
 • Hur skapas glädje på jobbet och vem är ansvarig för den?
 • Skapa motivation & ökad pigghet genom smarta strategier
 • Konkreta tips för att hitta kraften att uppnå ett hållbart arbetsliv

Exempel på teman med Leila:

 • Pedagogiken– Hur får vi med oss våra medarbetare? Studier visar att det finns olika sätt att nå människor. Leila ger dig metoder/strategier för att motivera och inspirera andra på ditt företag till att främja sin hälsa.
 • Arbetsglädje– Hur skapar vi det själva? Hur påverkar vi vår arbetsgrupp positivt?
 • Sömn och Återhämtning – Friskfaktorer med stor inverkan.
 • Rätt näring– Vad ger kraft för hela dagen, hur påverkar kosten kroppens processer?
 • Stresshantering– Hur påverkar stress kroppen och vårt mående. Känslan av otillräcklighet är vanlig, hur arbetar vi metodiskt med det?
 • Självledarskap– Hur leder vi oss själva mentalt?
 • Stillasittande – Hur påverkar det koncentrationen, hjärnan och kroppen? Verktyg för att etablera variation under en arbetsdag.
 • Feedback, aktivt lyssnande, validering – Att bli sedd, lyssnad på, få feedback och känna sig som en del av gemenskapen är alla viktiga faktorer för välmående.
Leila är briljant, på riktigt!
Mia Törnblom

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.