Att boka föreläsare till organisationen eller företaget är ett ypperligt tillvägagångssätt för att skapa inspiration, utbilda och utveckla inom ett specifikt ämne, eller öka motivationen hos medarbetarna. Dessutom uppskattas det ofta av personalen och leder till att arbetsgivaren uppfattas som attraktiv och engagerad.

För att uppnå önskad effekt när ni bokar föreläsare är det avgörande att ni hittar rätt person för just ert syfte och sammanhang. En riktigt bra föreläsare är förtroendeingivande, underhållande, minnesvärd och inspirerande. Det är även av stor vikt att temat och sammanhanget är rätt – beroende på syfte och typ av arrangemang kan det vara relevant med allt från en konferencier eller moderator till underhållande komiker eller en utbildare som håller en workshop.

Några tips att ha i åtanke när ni ska boka föreläsare:

  • Vad är syftet med föreläsningen? Att utveckla medarbetarna inom ett specifikt område så som t.ex. miljö, digitalisering eller mångfald, motivera dem att arbeta i samma riktning och gynna er team building, eller bjuda på en stor dos inspiration?
  • Är det en föreläsare, konferencier, utbildare eller kanske en underhållare ni söker? Olika talare passar för olika arrangemang. Genom att tala med våra rådgivare får du hjälp att hitta rätt!
  • Var ute i god tid! Många populära föreläsare blir snabbt uppbokade, så för att gynna chanserna att ni får boka just den talare ni vill ha är det en god idé att planera för arrangemanget minst ett par månader innan.

Kontakta oss gärna på info@talkingminds.se så lotsar våra rådgivare dig rätt när du ska boka föreläsare, och hjälper er att skapa ett lyckat och minnesvärt arrangemang!

Här kan du läsa mer om Talking Minds trendspaning inom föreläsarvärlden inför år 2020.

Här hittar du vår checklista för att skapa ett lyckat arrangemang när du ska boka föreläsare.

Inspireras av våra föreläsare som delar med sig av sina gripande och unika livsöden.

Dela nyheten