Dick Harrison

Dick Harrison är populärhistoriker, författare och professor i historia vid Lunds universitet. Hans huvudområden är medeltiden och modern historia, och han medverkar regelbundet som expert inom dessa i media så som Svenska Dagbladet, Populär Historia, P1-programmet Vetenskapsradion Historia och i olika TV-program.

Dick är författare till ett hundratal böcker, både facklitteratur och skönlitteratur. Dessutom har han varit knuten till Nationalencyklopedin som expert och granskare av historiskt material från nyare tiden.

År 2000 belönades Harrison med Augustpriset för sin bok Stora döden.

Bland Dick Harrisons böcker finner vi ett flertal biografer, så som den stora biografin om Tage Erlander och smärre biografier om bland annat Julius Caesar, Kleopatra, Jesus, Karl den store, Drottning Kristina och Che Guevara. Han har även skrivit en mängd böcker om slaveriets historia, vilka har översatts till flera olika språk.

Inte mindre än två gånger har Dick Harrisson, tillsammans med Ellinor Persson, vunnit På spåret (2004 samt 2013). Han var även sommarvärd i P1 år 2003.

Under åren 2009-2013 var han huvudredaktör och en av huvudskribenterna för Norstedts åttabandsverk Sveriges historia, och tillsammans med Martin Timell programledde han TV4-serien med samma namn.

Få föreläsare har så bred och djup kunskap om historia som Dick Harrison – boka hans spännande och lärorika föreläsning hos Talking Minds!

Alternativa föreläsare

Gunnar Wetterberg | Herman Lindqvist

Fotograf: Katarina Harrison

Dick Harrison föreläser om...


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.