Fredrik Lindström

Fredrik Lindström har blivit en av landets mest populära personer tack vare sitt sätt att blanda underhållning med folkbildning i sina böcker, föreställningar, TV-program och sommarprat. Fredriks utläggningar om språket, vårt land, vart resorna går i ”På Spåret” och om allt annat mellan himmel och jord är alltid lika träffande, alltid lika engagerande och alltid med en stor nypa humor.

Fredrik, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i ”Hassan”. Han har skrivit ett tiotal böcker – såväl skönlitteratur som populärvetenskap – regisserat två långfilmer och gjort mängder av hyllade TV-program så som ”Värsta språket”, ”Världens modernaste land”, ”Tänk om”, ”Svenska dialektmysterier”. Men för den allra bredaste publiken är han dock mest känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare ”På Spåret”.

Han är också verksam som stand up- och scenkomiker och har skapat några av Sveriges största scenbaserade humorsuccéer på senare år: ”Ljust & Fräscht'” och ”ÄGD – vad kostar ett rikare liv?”. I soloföreställningen ”Svenskar är också människor”, ringar Fredrik in ett av sina absoluta favoritområden: den specifika svenska mentaliteten. Ett ämne som ofta avhandlas när Fredrik, som en av Sveriges mest uppskattade och anlitade föreläsare, håller sina föredrag runt om i landet. 2019 till 2023 spelade Fredrik sin hyllade soloföreställning ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva” runtom i Sverige.

Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren så som årets manliga TV-personlighet, Tage Danielsson-priset, Grammis, Karamelodiktstipendiet, Stora Journalistpriset, Natur & Kulturs kulturpris och TV-priset Kristallen.

Fredrik kan bokas som:

  • Föreläsare
  • Konferencier
  • Komiker
  • Ståuppare

Fredrik är en mycket populär och erfaren talare och konferencier. Med sitt unika sätt att blanda underhållning och humor med folkbildning intresserar och engagerar han sina åhörare.

Fredrik erbjuder följande föredrag

”Svensk och osvensk mentalitet”
Om nutida svensk kultur, mentalitet och moderna värderingar – som ofta visar sig extrema vid internationell jämförelse.

”Världens dåligaste språk”
Om språk i allmänhet, svenskan i synnerhet, och om människans språkförmåga.

”Svenska dialekter”
Populärvetenskaplig föreläsning om dialektskillnader från norr till söder.

”Jobba på nordiska”
Underhållande föreläsning om de nordiska språken med fokus på deras släktskap, gemensamma ursprung och förhållanden idag.

”Bluffsyndromet”
Med igenkänning och komiska inslag analyserar Fredrik Lindström det märkliga bluffsyndromet och varför det är typiskt i vår tid.

”Den omänskliga faktorn”
Är människan verkligen förnuftig och självständig? Ett roande föredrag om vår syn på oss själva, om förnuft och känsla och om den moderna mentaliteten.

Årets Quiz

Ta gott emot hela Sveriges populäraste frågesportsledare till ert företagsevent. För första gången kan Luuk & Lindström erbjuda ett live-quiz som skräddarsys speciellt för kvällens ändamål, för ert företag och för just er publik. Det blir en interaktiv resa genom tid och rum där duon lotsar er på kluriga, underhållande och humoristiska vägar som slutligen leder till att kora kvällens vinnare. För självklart är det en tävling. En tävling ni inte vill missa. Luuk & Lindströms ”Årets Quiz” finns att boka från och med…. NU!

Fredrik Unlimited med Extra allt

Fredrik kan efter överenskommelse göra specialvarianter eller blandningar av ovanstående föredrag med speciella vinklingar. Han kan även vid önskemål tala på mer specifika ämnesområden vad gäller svensk och allmän kulturhistoria, språk, svensk historia, namn och smeknamn, konsumtion och modern livstil, inredning, Stockholms historia, poesi, mentalitet, årets högtider, litteraturhistoria, stilistik, etnologi, kulturantropologi, svenska kungar, Sjöwall-Wahlöö, Hjalmar Söderberg, Ture Sventon mm.

Alternativa föreläsare

Kristian LuukJohan Wester

Foto: Morgan Norman | Agentur: Kahlo


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.