Fredrik Lindström

Fredrik Lindström har blivit en av landets mest populära personer tack vare sitt sätt att blanda underhållning med folkbildning i sina böcker, föreställningar, TV-program och sommarprat. Fredriks utläggningar om språket, vårt land, vart resorna går i ”På Spåret” och om allt annat mellan himmel och jord är alltid lika träffande och engagerande, och alltid med en stor nypa humor.

Fredrik, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i ”Hassan”. Han har skrivit ett tiotal böcker – såväl skönlitteratur som populärvetenskap – regisserat två långfilmer och gjort mängder av hyllade TV-program så som ”Värsta språket”, ”Världens modernaste land”, ”Tänk om”, ”Svenska dialektmysterier”. Men för den allra bredaste publiken är han dock mest känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare ”På Spåret”.

Han är också verksam som stand up- och scenkomiker och har skapat några av Sveriges största scenbaserade humorsuccéer på senare år: ”Ljust & Fräscht’” och ”ÄGD – vad kostar ett rikare liv?”. I soloföreställningen ”Svenskar är också människor”, ringar Fredrik Lindström in ett av sina absoluta favoritområden: den specifika svenska mentaliteten, ett ämne som ofta avhandlas när Fredrik, som en av Sveriges mest uppskattade och anlitade föreläsare, håller sina föredrag runt om i landet.

2019-2021 är Fredrik högaktuell på Sverigeturné med sin hyllade soloföreställning ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva”.

Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren så som årets manliga TV-personlighet, Tage Danielsson-priset, Grammis, Karamelodiktstipendiet, Stora Journalistpriset, Natur & Kulturs kulturpris och TV-priset Kristallen.

Föreläsningar med Fredrik Lindström:

 • Svensk och osvensk mentalitet
  Om nutida svensk kultur, mentalitet och moderna värderingar – som ofta visar sig extrema vid internationell jämförelse.
 • Världens dåligaste språk
  Om språk i allmänhet, svenskan i synnerhet, och om människans språkförmåga.
 • Svenska dialekter
  Populärvetenskaplig föreläsning om dialektskillnader från norr till söder.

Fredrik kan bokas som:

 • Moderator
 • Konferencier
 • Föreläsare
 • Komiker/Ståuppare

Fredrik Lindström är en mycket populär och erfaren talare och konferencier. Med sitt unika sätt att blanda underhållning och humor med folkbildning intresserar och engagerar han sina åhörare.

Alternativa föreläsare

Kristian Luuk | Johan Wester

Agentur: Kahlo.
Fotograf: Kitty Lingmerth.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

 • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.