Gabriella Ahlström

Gabriella Ahlström är en prisbelönt moderator, process- och debattledare med mångårig erfarenhet av såväl stora konferenser som seminarier och workshops.

Bland de ämnesområden hon täcker in märks såväl de flesta samhällsfrågor – forskning, utbildning, miljö, utrikespolitik, vård, psykiatri, ekonomi. migration och jämställdhet som kulturfrågor – litteratur, media och trender. Gabriella Ahlström har en bakgrund som kultur- och samhällsjournalist, bland annat på Dagens Nyheter och Sveriges Radio samt som medverkande i den fasta panelen i Sverige Radios Spanarna. Tidigare har hon även hörts som krönikör i Godmorgon Världen och varit värd för programmet Sommar. Numera delar hon sin tid mellan att vara moderator och att ägna sig åt skönlitterärt skrivande. Till hösten 2024 utkommer hennes fjärde roman på bokförlaget Kaunitz-Olsson.

Gabriella har ett stort och äkta engagemang i alla uppdrag hon åtar sig. Hon är gärna delaktig i planeringen tillsammans med uppdragsgivaren och vid sidan av rollen som moderator/processledare tar hon gärna ett aktivt producentansvar under förberedelsearbetet.

Utifrån ett noggrant förberedelsearbete skapar hon de bästa förutsättningarna för ett tryggt klimat på scenen, vilket i sin tur tillåter de medverkande att vara spontana och ge mer av sig själva. Fokus är alltid på att lyfta sakfrågor och konkret innehåll – med ambitionen att driva frågorna framåt, hitta nya och oväntade infallsvinklar i samtalen och att ingen i publiken ska gå från konferensen utan nya insikter. Med sin vana vid direktsändningar och att framträda inför stor publik, har hon ett tryggt lugn som smittar av sig på de medverkande och hon uppfattas som stabil, professionell och pålitlig.

Alternativa talare

Jenny Strömstedt | Ellinor Persson

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Gabriella Ahlström föreläser om...


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.