Amanda Pesikan

Amanda Pesikan är moderator, regissör och en van berättare med över 20 års erfarenhet av att intervjua och förmedla människors berättelser.

”Alla människor har en fängslande berättelse, nyckeln är att ge dom rätt frågor och skapa rätt atmosfär för att få fram dom”. Så säger Amanda Pesikan, som under sin långa karriär inom TV och film har intervjuat ett brett spektrum av politiker, sångare, skådespelare, forskare och blyga ungdomar, både i Sverige och utomlands.

Hennes verk har belönats med flertalet priser, bland annat prestigefyllda Kristallen, och hon har tagit fram några av Sveriges mest fängslande produktioner så som ”Under kniven”, ”Gympaläraren”, ”Vänligen Lars Lerin” och den Guldbaggenominerade ”Kören – En film om Tensta Gospel Choir”. ”Kören” blev 2022 utvald av Svenska Institutet att representera svensk film på ambassader utomlands, vilket lett till många internationella workshops och föreläsningar.
Dessutom har hon tillsammans med Alexander Saltzberger både regisserat och skrivit manus till Elaine Eksvärds debutshow ”Får jag vara med”.

Amanda Pesikan är en jordnära och vass moderator och intervjuare som brinner för allmänmänskliga frågor, och att få fram människor och deras berättelser på scenen och framför kameran. Med van hand modererar hon samtal, intervjuar och hjälper personer att förmedla sitt budskap, och får dem att känna sig sedda och avslappande nog att berätta sin historia.

Amanda är även DJ i Kärlekståget, och har stor vana att delta på konferenser och events i det sammanhanget.

Sagt om Amanda Pesikan: 

”Amanda Pesikan ledde med trygghet och van hand modereringen av vårt event, där samtal om kreativitet med flera olika aktörer avhandlades framför publiken.
Vi har stort förtroende för Amandas förmåga att leda inspirerande samtal och kan varmt rekommendera henne som moderator.”

”Proffsig, engagerande och lyhörd workshop! Amanda Pesikan var i Tirana på uppdrag av Sveriges ambassad i Albanien under Sveriges första kulturvecka någonsin. Hon höll i en workshop för att väcka intresse för svensk film i Albanien och för att inspirera till samarbete mellan våra två länder. Amanda var perfekt för att påbörja samtalet om svensk dokumentärfilm.”

Alternativa talare

Ellinor Persson | Tilde de Paula Eby

Fotograf: Charlie Drevstam

Amanda Pesikan föreläser om...


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.