Zanyar Adami

Zanyar Adami är föreläsare, företagare, författare och filmskapare.

Som femåring kom Zanyar som ensamkommande barn till Sverige, där han växte upp i så kallade ”Arabdalen” i Stockholm och gjorde kometkarriär i medievärlden. Efter ingenjörsstudier på KTH grundade Zanyar tidningen Gringo och blev rekordung chefredaktör att vinna Stora Journalistpriset. Som entreprenör har han varit med och startat upp fyra företag som alla har haft miljonomsättning efter första året.

Zanyar Adami har sommarpratat i P1, och är författare till radio, film och antologier som Pittstim. Han är prisbelönt regissör till filmerna GerillasonenSenses och Färgblind för att nämna några. Zanyar har även varit programledare för Nyhetsmorgon, konferencier för chefsgalor, styrelsemedlem i Framtidens kultur med mera.

Hösten 2021 är Zanyar aktuell med sin debutbok Glaspojken.

I drygt femton år har Zanyar varit en flitigt anlitad föreläsare. Med över 500 föreläsningar i ryggen för alltifrån tusen VD:ar i Globen till småstadsskolor, är Zanyar ett säkert kort att anlita oavsett publik. Föreläsningarna handlar om mångfald, jämställdhet och ledarskap. De vanligaste omdömena om Zanyars föreläsningar är; ”roligt”, ”inspirerande”, ”tänkvärt”.

Bland uppdragsgivarna kan nämnas; Swedbank, Chef, Volvo, Försvarsmakten, Malmö Opera, SKL, SVT, UNHCR, m.fl.

Här hittar ni Zanyars filmbolag där hans filmer finns

Här kan ni lyssna på Zanyars sommarprat

Exempel på föreläsning med Zanyar Adami:

UPPDATERA DIN SVENSKHET

Vi behöver en ny svenskhet där olikheter välkomnas och Sverige integreras mer i världen. Vad vinner jag som individ, min arbetsplats och Sverige på mer mångfald? Hur kan jag bryta mot jantelagen och frigöra min fulla potential? Hur kan jag bemöta dem som vill tillbaka till du gamla Sverige? Hur kan jag få andra att ge mer av sig själva i du fria Sverige? En inspirerande föreläsning fylld av skratt, filmer, diskussion och matnyttig kunskap som kommer att förändra din syn på Sverige för alltid.

Förslag på teman:

 • Barnperspektiv på krig; hur påverkas barn av att vara med om krig? Hur påverkar upplevelserna en som vuxen?
 • Att vara ensamkommande; hur hanterar man att vara ett ensamt barn i ett nytt land? Att bli övergiven och leva hos en fosterfamilj som har egna barn?
 • Att leva med en svår sjukdom – hur hanterar en stigmatisering och utanförskap? Hur ska skolan bemöta barn med sjukdomar?
 • Hur migration påverkar familjerelationer. När familjemedlemmar splittras i flykten och vikten av familjeåterförening. Men också svårigheterna efter återföreningen. Hur blir man en familj när man aldrig levt ihop tidigare?
 • Att skriva för vuxna ur ett barns perspektiv. Hur lyssnar en på sitt inre barn? Hur översätter en barnets språk till litteratur?
 • Skrivandet som terapi. Kan litteratur läka sår? Hur reparerar skrivandet det som skadats i ens barndom? Hur kan orden ge en sinnesro?
 • Minnen – hur återkallar vi tidiga barndomsminnen? Hur präglar tidiga minnen resten av våra liv? Hur återgår vi till minnen och förändrar dem?
 • Att bli förälder till sina föräldrar – hur hanterar ett barn föräldrar som inte klarar av att vara föräldrar? Som har psykisk ohälsa, krigstrauman och inte kan språket? Vad händer när rollerna blir ombytta?
 • Klass – att vara enda fattiga barnet i klassen, enda som bor i lägenhet när alla bor i villor. Enda svartskallen när alla är lintottar.
 • Film och litteratur – vad förenar och särskiljer dem? Hur överför en filmspråk till litteratur och vice versa? Hur blir en bok filmisk eller en film litterär?
 • Hur går en vidare från en svår barndom? Hur frigör en sig från sitt förflutna? Hur omvandlar en negativa upplevelser till positiva egenskaper?
 • Skam – hur hindrar skam en från att skriva? Hur kan skrivandet bota ens skam? Vad händer när en sätter ord på det som tystats i ens familj?

Zanyar skräddarsyr sin föreläsning efter era önskemål och behov, kontakta oss för att bolla idéer.

Alternativa föreläsare

Navid Modiri


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

 • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.