Zanyar Adami

Multibegåvad inspiratör med passion för förändring

Zanyar Adami är en eftertraktad föreläsare med över tjugo års erfarenhet av att inspirera människor från talarpodiet. Hans kall är att beröra åhörare till att förändra sin syn på sig själva och sin omvärld. Han har korats till Rausingföreläsare av Lunds universitet med motiveringen: ”Zanyar Adami har genom sitt arbete bidragit till att rasera mänskliga murar. Med humorn som vapen har han lett en rörelse som blottar det som förenar människor.”

Förutom talets gåva bemästrar Zanyar journalistik, film och litteratur. Han har sommarpratat och medverkar regelbundet i Sveriges Radio med tankar för dagen. Med sin tidning Gringo vann han stora journalistpriset som den yngsta någonsin. Zanyar har skrivit och regisserat prisbelönta filmer som Gerillasonen, Senses och Hjälmen. Hans romandebut Glaspojken nominerades till Adlibrispriset och har översatts till andra språk.

I Glaspojken skildrar Zanyar sin dramatiska personliga historia. Han är född i ett brinnande krig i Kurdistan med två frihetskämpande gerillasoldater som föräldrar. När Zanyar var fem år skickades han ensam till Sverige för att räddas från en livshotande sjukdom. Föräldrarna anslöt ett år senare, men systern blev kvar – ett familjedrama som Zanyar skildrar i sin kommande roman Porslinsdockan.

Bakgrund

Zanyar växte upp i så kallade ”Arabdalen” i Hässelby villastad där han upplevde utanförskap och diskriminering. Allt motstånd från uppväxten har han omvandlat till framgång med sitt driv och sin optimism. Han tog parallella examen i medieteknik från Kungliga Tekniska Högskolan och journalistik från Poppius. Sedan startade han tidningen Gringo med över en miljon läsare, som en inlaga i gratistidningen Metro. Zanyar drev ett mediehus som bland annat arrangerade festivaler och gav ut magasin och böcker. Han har varit med och grundat filmbolag och konsultföretag som har haft miljonomsättning efter första verksamhetsåret.

Den röda tråden i Zanyars yrkesbana har alltid varit att tala till människor på ett hjärtligt sätt som framkallar skratt och tankeställare. Med över 500 föreläsningar i ryggen, för alltifrån tusen chefer i Globen till hundra förskolelärare i Kiruna, är han ett säkert kort att anlita oavsett publik. Att lyssna på Zanyar Adami är en minnesvärd och meningsfull upplevelse som lämnar varaktig inverkan – ingen går ifrån föreläsningen oberörd.

Ämnen

 • Interkultur/mångfald
 • Kommunikation/Storytelling
 • Personlig utveckling/arbetsglädje

Priser i urval

 • Stora Journalistpriset och Tidskriftspriset för Gringo
 • Publishingpriset vid tre tillfällen för filmen Hjälmen och tidningarna Gringo och Elementa.
 • Nominerad till Adlibrispriset för Glaspojken
 • Prix Europa hedersomnämnande för bästa dokumentär i Europa för Gerillasonen
 • Humanistpriset och Rausingföreläsare på Lunds universitet

Här hittar ni Zanyars filmbolag där hans filmer finns

Här kan ni lyssna på Zanyars sommarprat

Exempel på föreläsningar med Zanyar Adami

Från mångfald till internetkultur

Interkultur handlar om att skapa förståelse och främja samverkan mellan individer och grupper från olika kulturella bakgrunder. Det är en resa mot ökad inkludering och innovation. I en allt mer mångkulturell kontext är förmågan att få olikheter att förenas och blomstra en avgörande framgångsfaktor.

Föreläsningen ger matnyttig kunskap om:

 • Konceptet interkultur: En fördjupning i begreppet interkultur och hur det skiljer sig från mångfald.
 • Interkulturella möten: Hur interkultur kan ge nya perspektiv och berika våra arbetsplatser och liv. Varför interkulturella grupper är mer innovativa och hur vi utvinner den kreativa kraften?
 • Kulturkrockar: De vanligaste utmaningarna och missförstånden som kan uppstå vid kulturmöten och hur vi kan övervinna dem.
 • Förebilder: Exempel på organisationer och samhällen som har lyckats främja interkultur och dra nytta av dess fördelar.
 • Framgångsfaktorer: Strategier för att skapa en inkluderande arbetsplats eller samhälle där alla känner sig välkomna och värdefulla.

Zanyar Adami är känd för sin ärlighet och sitt mod att ta upp svåra ämnen och utmana fördomar på ett ödmjukt och lättsamt sätt. Han delar personliga erfarenheter och visar filmer som gör ämnet interkultur mänskligt och begripligt för alla. Med en gedigen kunskap om mångfaldens praktiska implikationer inom arbetslivet, och samhället i stort, ger Zanyar konkreta råd för att främja en kultur av samverkan, som ökar lönsamheten och välbefinnandet. Åhörarna får med sig skratt, nya perspektiv och inspiration  att förändra.

Storytelling – Fånga publikens hjärta

En unik och inspirerande föreläsning om storytelling med en av Sveriges mest mångsidiga berättare.

Zanyar Adami är en mästare på att väva samman ord och skapa berättelser som rör oss djupt. Med sina föreläsningar, tidningar, filmer, böcker och framträdanden i radio och TV har han i tjugo års tid fått publiken att skratta, gråta och reflektera över livets mest komplexa frågor. Zanyar är flerfaldigt prisbelönad för sin berättarkonst. Nu delar han med sig av sina verktyg för hur du kan använda storytelling för att nå andras hjärtan med dina innerliga budskap.

Med sin mångsidiga erfarenhet av olika uttrycksmedel har Zanyar Adami en djup förståelse för vad som gör en berättelse gripande och minnesvärd. Zanyar delar med sig av egna berättelser, som tar dig med på en känslomässig resa och exemplifierar konsten att berätta på ett konkret och engagerande sätt.
Under föreläsningen kommer Zanyar Adami att dela praktiska tekniker och strategier för att förbättra din förmåga att berätta berörande historier som förändrar beteenden. Du lär dig bland annat hur du kommunicerar dina värderingar och budskap så att de skapar mervärde. En föreläsning som kommer att inspirera och förändra ditt sätt att använda berättelser i din professionella och personliga utveckling.

Meningen med (yrkes)livet

En föreläsning om att öka arbetsglädjen och motivationen genom att hitta mer meningsfullhet i sitt arbete.

Zanyar Adami har följt sitt kall sedan har påbörjade sin yrkesbana med den prisbelönta tidskriften Gringo. Han har sedan dess coachat andra att leva i harmoni med sin inre kompass. Med hjälp av teorier och modeller från världens alla hörn får åhöraren en djupdykning i hur man kan kanalisera sin passion i sin profession. Zanyar berättar bland annat om hur man kan skapa mer genom att göra mindre, vända sårbarhet till styrka, motstånd till motor och bakslag till framgång. En rolig inspirationsföreläsning som hjälper såväl individer som organisationer att utvecklas och bli mer produktiva.

Alternativa föreläsare

Mina DennertNavid Modiri


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.