Anna Bergholtz

Anna Bergholtz – föreläsare och moderator som öppnar ögon och breddar normer

Anna Bergholtz är föreläsaren och moderatorn som genom sitt unika perspektiv når människors hjärna och hjärta. Hon är en garanterad ögonöppnare som breddar normer och skapar förutsättningar för att ta tillvara på mångfalden i samhället.

Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach som i över tio års tid arbetat för mångfald, inkludering och ett jämlikt samhälle. Tre år gammal fick hon barnreumatism och som 24-åring blev hon blind, men själv säger hon att hon aldrig varit så ”seende” som nu. Anna är känd som Sveriges första blinda filmrecensent och från Morgonpasset i P3. Hon är barnboksförfattare, har programlett i radio och har gjort flertalet radiodokumentärer. Anna är även skapare till världens första podcast som görs i totalt mörker – ”I mörkret med”.

Tillsammans med Yasmin Nilson är Anna initiativtagare till nätverket Unique Power. Unique Power beskrivs som en samlad kraft med unika kompetenser och perspektiv, vars syfte är att bidra till ett mer inkluderande och hållbart samhälle.

Utmärkelser

Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera människor med funktionsnedsättning.

Nominerad som Svensk hjälte i kategorin förebilder av Aftonbladet.

Lions Livskvalitetspris.

Moderator

Anna Bergholtz leder allt ifrån panelsamtal till debatter, konferenser och prisutdelningar. Hon brinner extra för ämnen som berör mångfald, inkludering, mänskliga rättigheter, hälsa, sjukvård, skola, arbetsmarknad och sociala frågor.

Föreläsare

Anna skräddarsyr sina uppdrag utifrån kundens önskemål. Hon föreläser om mångfald, inkludering, bemötande, diskriminering, mänskliga rättigheter, patientdelaktighet, förändring och att vända motgång till framgång. Föreläsningarna har ett personligt, normkreativt och intersektionellt perspektiv med koppling till relevant fakta.

Exempel på föreläsningar:

Blind – ett annat sätt att se.

En föreläsning om Anna Bergholtzs livsresa. Om barnreumatism och sjukdomen som ledde till blindhet i vuxen ålder. Om att övervinna yttre hinder som otillgänglighet och människors fördomar, men också ens egna inre hinder. Inspiration till att vända motgång till framgång – att nå sina drömmar oavsett förutsättningar och om tillgången i människors olikhet.

Inkludering – ett roligt måste!

En förutsättning för hållbarhet och för att ta tillvara på den mångfald som finns är inkludering. Men hur gör vi? Hur möter vi kunder, medlemmar, medborgare, patienter och medmänniskor på bästa sätt? Hur tillvaratar vi allas kompetens på en arbetsplats? Hur skapar vi en organisation där alla vågar vara sig själva? En modell för inkludering presenteras som bland annat lyfter normmedvetenhet, kommunikation och universell utformning.

Mat med fyra sinnen.

Hur upplever en mat när en inte kan “äta med ögonen?” Det vet Anna. Att välja mat i butiken, att laga mat, äta och att gå på restaurang blir lite annorlunda när man har ett sinne mindre att förlita sig på. Humoristisk föreläsning där prat varvas med interaktiva övningar som får dig att tänka nytt kring våra sinnen.

 Syns en inte finns en inte! Eller?

Omkring 20% i Sverige har en normbrytande funktionalitet. Trots det syns nästan ingen i TV, på film, i reklam eller i litteraturen. Hur kan det komma sig och vilka konsekvenser får det? Hur förändrar vi det och på vilket sätt borde en synas? Om representation, funktionsvariation och funktionshindersperspektiv.

Sagt om Anna som föreläsare och moderator

”Vi upplevde Anna som otroligt professionell, noggrann och påläst. Med stor trovärdighet pratade hon om mångfald och inkludering och kryddade med egna erfarenheter som berikade och fördjupade förståelsen. Innehållet kändes aktuellt och det förmedlades på ett sätt som i sig var bra för deltagarna.”

– Patricia Evans, Strategisk kompetensutvecklare, Systembolaget.

 

”Anna är duktig på att hantera alla slags inkluderings- och diskrimineringsfrågor och har en både kunnig och underhållande approach vilket gör det roligt att lyssna på vad hon har att tillföra och lära ut.”

– Tove Möller, Mångfald och inkludering på Swedavia.

 

”Att lyssna till Anna både berör och inspirerar, hennes föredrag innehåller både skratt och tårar och hon får lyssnaren att känna att allt är möjligt.”

– Maria Bernström Printz, Utvecklingsledare universell utformning, Göteborg stad.

 

”Samarbetet med Anna var professionellt från början till slut. Vi anlitade Anna som moderator och till lika erfaren patient i hälso och sjukvården. Hon förberedde sig väl genom personliga samtal med alla talare under dagen, hade flera avstämningssamtal med mig som arrangör och detta byggde en trygghet och ett förtroende inför uppdraget. Uppdraget genomfördes med stort engagemang och helt utifrån vår överenskommelse så jag kan varmt rekommendera Anna och skulle själv gärna anlita henne igen.”

– Victoria Lindmo, Utvecklingsledare i Landstinget Dalarna.

 

”Bästa moderatorn hittills … När Anna pratar växer mina öron … Trevligt, personligt, påläst, proffesionellt och intressant”.
– Deltagare vid SKL:s Nationella Kvalitetsregisterkonferens.

Alternativa föreläsare

Aron Anderson


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.