Azita Shariati

Azita Shariati föreläser om hållbart ledarskap, mångfald och ledarskap i förändring. På ett fängslande sätt hon delar hon med sig av erfarenheter från sitt yrkesliv och vägen dit, och beskriver sitt eget ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda.
Att få människor att snabbt hantera förändringar är kanske den viktigaste uppgiften för en chef, idag och i morgon. I en tid där förändringstanken är ständigt närvarande är det en framgångsfaktor.
Hon har även skrivit en bok inom samma ämne, med titeln Hela bilden.

Azita har utsetts till Sveriges bästa chef, har vunnit ”European Role model of the year”, hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe” och 2015 utsåg Veckans Affärer henne till Näringslivets mäktigaste kvinna. År 2016 kammade hon hem titeln Årets direktör. Samma år blev hon även utsedd till Årets Superkommunikatör av Resumé.

Under hennes ledning gick Sodexo från 14% till 50% kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

Azita Shariati var 2014-2019 VD för Sodexo. Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn, som i Sverige omsätter 3,5 miljarder och har 8 000 anställda. Hon började arbeta inom företaget 1998. Första anställningen inom bolaget var som restaurangchef. Hon har sedan dess bland annat varit försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef.

2019 blev Azita Shariati utsedd till ny vd och koncernchef för AniCura. AniCura är ett svenskt företag som driver djursjukhus och kliniker för sällskapsdjur. 2019 Företaget hade verksamt i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna och beståd av 250 djursjukhus och kliniker, antalet anställda uppgick till cirka 5 000.

Under hennes ledning har AniCura utökat sin europeiska närvaro från sju till femton länder; hon är ofta pionjären när det gäller att ta sig in på nya marknader, och har utökat teamet till mer än 11 000 passionerade medarbetare och med en årlig tillväxt över 30%.

Med tron att medarbetarna är grunden för verksamheten, har en av Azitas största effekter varit utforma och driva en ny verksamhetsmodell över hela Europa. Den nya verksamhetsmodellen sätter klinikstödet i centrum och möjliggör för bolaget att verka med större effektivitet och bättre kundupplevelse.

Azita har också varit en utmärkt talesman för viktiga ämnen som hållbarhet med fokus på medicinsk kvalité inom veterinärvården.

Idag arbetar hon med förändringsledning, ledarskapsutveckling, strategisk styrning, chefsrådgivning samt är styrelseledamot.

Alternativa föreläsare

Alexandra Pascalidou Hélène Barnekow


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.