Kattis Ahlström

Kattis Ahlström är journalist och en av våra mest folkkära och uppskattade radio- och TV-personligheter. Hon har bl.a. varit program­ledare för Nyhetsmorgon, Uppdrag granskning och Melodi­festivalen. År 2005 tilldelades hon TV-priset ”Kristallen” för Årets Kvinnliga Programledare, och 2018 blev hon utsedd till julvärd i SVT. Dessutom har Kattis ett stort socialt engagemang och har bl.a. varit generalsekreterare på BRIS.

Med sina rika erfarenheter, stora rutin och varma personlighet är Kattis den ultimata moderatorn, konferencieren eller debattledaren. Genom att blanda allvar och humor på ett träffsäkert sätt lyckas hon charmera all slags publik. Hon är engagerad, proffsig, trygg och ger ditt arrangemang det där lilla extra som gör den stora skillnaden!

Kattis är också en uppskattad föreläsare som bjuder generöst och inlevelsefullt på sina klokheter och lärdomar. Hon gör såväl kortare föreläsningar som hela utbildningsdagar och brinner för att sprida kunskap och inspirera, oavsett format. Kattis uppskattas särskilt som föreläsare på teman som kommunikation, medieträning, samt konsten att tala, presentera och framföra ditt budskap.

Ny föreläsning 2023: ”Som man frågar, får man svar”

En föreläsning för er som arbetar med människor – i skolan, inom vården, på myndighet eller liknande.

Kattis har över 30 års erfarenhet av att möta människor som intervjuare och programledare i tv och har även varit generalsekreterare på BRIS. Med personliga berättelser och handgripliga tips inspirerar Kattis till en större förståelse för varandras olikheter och hur vi kan hantera dem.

 • Lär dig hur man ställer frågor på ett sätt för att verkligen förstå en annan person.
 • Få insikt i hur viktigt det är vad du säger och hur du säger det, om du verkligen vill göra skillnad!
 • Och vad har vi för nytta av att se på individer som ett unikt instrument i en orkester?

Sätt andningsmasken på dig själv innan du hjälper någon annan!
Vi lever i en osäker tid såväl ekonomiskt som trygghetsmässigt. Det allmänna tonläget har hårdnat överallt i samhället och segregeringen skapar allvarliga hot inte minst mot att våra unga får samma möjligheter att utvecklas och växa upp till ett tryggt och stabilt liv. Vikten av att få alla att känna sig inkluderade, lyssnade på och tagna på allvar är större än någonsin. Detta gäller också på våra arbetsplatser oavsett om du arbetar med barn och unga eller vuxna. När människor känner sig uppskattade och värdefulla ökar också motivationen och arbetsglädjen.

Hur kan du bli en trygg och klok medarbetare i tid där mycket omkring oss skakar? Hur kan du bli en lyssnande och närvarande lärare, sjuksköterska, vårdare eller någon annan som arbetar med människor och samtidigt må bra och utvecklas själv?

Med personliga berättelser, teorier om kommunikation och handgripliga tips om hur du skapar trygga samtalsmiljöer och får människor att känna sig delaktiga inspirerar Kattis till en större förståelse för varandras olikheter och hur vi kan hantera dem.

Efter föreläsningen kommer du ha lärt dig hur man kan ställa frågor på ett annat sätt än man är van vid för att verkligen förstå en annan person. Du får veta hur man kan se på alla individer som ett unikt instrument i en orkester och vad man har för nytta av det. Du får nycklar till att ge och ta feedback i din arbetsgrupp. Du får också veta hur viktigt det är vad man säger och hur man säger det om man verkligen vill göra skillnad!

Längd: 45–60 minuter + möjlighet till efterföljande frågestund
Språk: Svenska

Du ska anlita Kattis Ahlström när du/din verksamhet vill:

 • Ha en kunnig, trygg och färgstark konferencier som ger arrangemanget lite extra guldkant.
 • Lära er mer om kommunikation och hur man bäst framför sitt budskap.
 • Ha en debattledare som skapar dynamik och samtidigt håller den röda tråden.

Kattis Ahlström kan skräddarsy sina upplägg utifrån era behov och önskemål. Nedan ser du exempel på fler föreläsningar med Kattis:

  • Kommunicera med lust och självförtroende
   Tips och råd för hur du kan hitta ett tydligt och personligt sätt att kommunicera på.
  • Bli en bättre talare/presentatör
   Heldagsutbildning i liten grupp. Garanterad utveckling.
  • Medieträning och samtalsträning
   Att kunna svara på frågor och ställa rätt frågor, oavsett situation, kan vara helt avgörande. Viktigt både i externa möten, med arbetsgruppen, eller mot media.

Alternativa föreläsare

Elaine Eksvärd | Barbro Fällman Renée Nyberg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.