Jonas von Essen

Kan vem som helst få ett minne i världsklass?

Jonas von Essen har gått från glömsk drömmare till tvåfaldig minnesvärldsmästare!

Jonas von Essens resa verkar näst intill mirakulös. På bara ett och ett halvt år gick han från att knappt komma ihåg sin flickväns telefonnummer till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM till. Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska tv-shower och svenska realityserier till australiensiska bilreklamer.

TV-framträdande

Våren 2018 nådde Jonas nästan hela vägen till seger i TV4:s program Talang, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi! Hans otroliga minnesförmåga har samtidigt gett honom en enorm allmänbildning som lett honom till stora framgångar i TV-program såsom Muren, Smartare än en femteklassare och Postkodmiljonären!

Världsmästare i minne

Hans framgångar inom minnesområdet har gjort honom till en efterfrågad föreläsare och han har hållit föreläsningar både i Sverige och internationellt om hur man kan träna upp sitt minne och använda olika tekniker för att komma ihåg information.

Jonas von Essen är välkänd för sina imponerande minnesfärdigheter men att han dessutom har ett djupt engagemang inom schackvärlden känner inte alla till. Han är en passionerad schackspelare och har med framgång deltagit i flera schackturneringar.

Enkelt och underhållande

Bakom den fenomenala minnesförmågan finns tekniker som är så enkla att vem som helst kan lära sig dem. Genom en trollbindande blandning av interaktiva övningar med publiken, förbluffande minnesdemonstrationer och fascinerande förklaringar tas ni med genom en färgsprakande redogörelse för hur hakstudsande mini-kängurus, en raketflygande Dolly Parton och en arg kille med en kycklingklubba i ögat kan hjälpa dig att komma ihåg precis vad du vill! Jonas von Essen är så underhållande att du kommer att vika dig dubbel av skratt.

Sammanfattningsvis

Jonas von Essen är som sagt en lysande stjärna inom minnets domän. Genom att bidra aktivt till populariseringen av minnestekniker har han understrukit dess viktiga roll i lärandet. Utöver sin exceptionella skicklighet i minneskunskap, har Jonas även gjort avtryck inom schackvärlden, vilket ytterligare stärker hans position som en mångsidig och inspirerande talang. För dem som strävar efter mästerskap inom både minne och strategiskt tänkande, är Jonas von Essen verkligen en förebild att se upp till.

Boka Jonas von Essen hos Talking Minds. Följ med på ett oförglömligt äventyr in i Jonas – och din egen – hjärna!

Fotograf: Christian Gustavsson

Alternativa föreläsare
Mattias Ribbing | Henrik Fexeus


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.