Martin Brunnberg

Hitta din hälsokompass!

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition) och utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin. Martin har varit aktiv inom näringslära i drygt 20 år och utbildat mer än 2000 kostrådgivare. Han har bidragit till näringsutbildning på bland annat PT-utbildningar och andra utbildningar i både Sverige och Norge. På ett underhållande, tänkvärt, lärorikt, inspirerande och spännande sätt föreläser han om kost och hälsa. Vi får följa med i jakten på att hitta var sanningen ligger; Vad är viktigt att tänka på för hälsan? Och vad är mindre viktigt?

Martin Brunnberg blev tidigt intresserad av näringslära när han upptäckte hur stor betydelse maten har för hälsa, viktbalans och prestationer. Som ung började han att träna och i samma veva förstod han kostens betydelse. Kosten spelar en central roll – oavsett om man vill bygga muskler, bränna fett eller bara må bra. Martin förstod att för att nå bästa resultat gäller det att skaffa så mycket kunskaper som möjligt. Han började därför utbilda sig inom området och läste mycket forskning som visade på hur stor betydelse kosten kan ha för olika hälsotillstånd och vad rätt kost kan göra för att förebygga. Samtidigt insåg han hur stora kunskapsluckorna området hade, något som kan ses som frustrerande men som Martin vände till något stimulerande. Hans insikt så här långt är att man kan göra otroligt mycket med kost, samtidigt som man aldrig blir fullärd.

Martin har skrivit och medförfattat sju böcker som sålts i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Nästa bok, Hälsokompassen, publiceras under 2022 och är en samproduktion med näringsfysiologen Fredrik Paulún. Tillsammans med Fredrik Paulún driver han även Näringspodden.

Tillsammans med sina kollegor driver Martin Verduro Group. Verksamheten är inriktad på hälsa och inom Verduro Group finns företag som Nutribe (hälsoportal med rådgivning och artiklar inriktade mot kost), Svenska Näringsakademin (utbildningar inom kost och hälsa) och Swiftr (digitalt träningskort med tillgång till 100-tals träningsstudios). Martin jobbar även med start-ups och som konsult mot olika bolag inom branschen.

Förslag på föreläsningsämnen med Martin Brunnberg:

  • Bara bra mat – grundläggande om kost och hälsa
  • Maximal näring på enklast sätt – här får du tips hur du maximerar din hälsa med små insatser!
  • Biohacka din hälsa – lär dig hur du med kostens hjälp förbättrar blodvärden som kolesterol och blodsocker
  • Matmyter – här får du ta del av vanliga matmyter och missuppfattningar
  • Inflammationer – går det att påverka inflammationer genom kost? Och är inflammation enbart av ondo?
  • Prestation och kost – optimera dina resultat med rätt kost
  • Bränn bort fettet utan hunger – här får du värdefulla tips för viktbalans och hälsa

Alternativa föreläsare
Leila Söderholm | Simon Sköld | Sofia ”PT-Fia” Ståhl


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.