Lisa Lemke

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och TV-kock.

Lisa Lemke har sedan 2011 spridit matglädje i TV, bland annat genom Sommarkväll på SVT, GrillmästarnaMitt kök/Köket på TV4 och under 2018-2019 med SVT:s matprogramserie Timjan, tupp & tårta som spelades in hemma hos Lisa på Skrea Backe. Tillsammans med Sandra Mastio och Zeina Mourtada tog Lisa, i sällskap av olika gäster, greppet om modern hemkunskap för vuxna.

Hösten 2019 utkom Lisa Lemke med den senaste av hennes många kokböcker; ”Brödmat”. Här handlar det om att låta brödet bli en del av måltiden med hjälp av recept från hela världen där bröd är basen i många kök. I ”Brödmat” får du mängder av recept för hela veckans middagar. Kokboken innehåller även en mjölguide som bland annat handlar om vad som händer med sädesslag, hela vägen från åkern via kvarnen till bageriet. Lisas matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Att laga god mat ska inte behöva förknippas med någon form av prestige. Lisas hjärtefrågor kring mat är lantbruk och hållbarhet, något som hon aktivt arbetar med.

Lisa Lemke är en uppskattad konferencier och moderator, inte bara i matsammanhang. Lisa är känd för att sprida energi, showa och underhålla. Hon är även bra på att lyfta andra, ställa rätt frågor och på ett professionellt sätt hålla i trådarna – hon är nämligen journalist i grunden. Lisa passar såväl på stora scener med större evenemang som med mindre publiker och arrangemang. Från gala till bönder!

Lisa är en inspirerande föredragshållare som inte bara pratar om sina hjärtefrågor mat, levande lantbruk och hållbarhet. Hon talar även gärna om målbilder, drömförverkligande, vikten av att ge sig ut på tunn is mellan varven, hur man blir bäst på sitt jobb genom att jobba med det man älskar och hur man bäst bollar med sin tid. Hjärta, äkthet, värdskap och samarbeten är ledorden.

Exempel på föreläsningar och workshops med Lisa:

Den hållbara hemmamaten

Varifrån kommer egentligen maten på ditt bord? Det är dags för oss alla att lära känna en bonde! Lisa tror att kunskap och relationer är en avgörande faktor för att få oss att slänga mindre mat, ta bättre beslut och bli en miljöhjälte. Vet du egentligen hur gammal mjölk luktar? Vare sig man är stor eller liten, ung eller gammal är det här en föreläsning och ögonöppnare för alla.

Världens bästa ord: Tillsammans!

Om samarbete, varför människan är gjord för att arbeta tillsammans och hur man skapar en äkta och lojal företagskultur, vare sig man jobbar i det lilla eller det stora. Lisa delar med sig av sin filosofi kring gräv där du står, energitjuvar, hjärnans kraft och om hur samarbete kan flytta berg och ändra ”nej ”till ”ja”. Såväl privat som i skola och arbete. Föreläsningen kan kompletteras med en workshop kring hur man ser på samarbete med nya ögon, och denna workshop passar såväl föra stora som små grupper.


Den levande landsbygden – från långkål till white guide.

Så skapar man förändring genom att se konkurrenter som konkullegor och tron på att allt är möjligt. Lisa delar med sig av sina erfarenheter från den resa som hembygden Falkenberg gjort där man gått från pessimism till att som första region någonsin få gemensamt pris av White guide. Denna resa har Lisa vart en del av från början och hon ger konkreta tips på hur en grupp eller region kan nå stordåd tillsammans.

Kvinna, mamma, företagare och drömförverkligare – jag är en superhjälte!

Under parollen ”Våga tro på din dröm och din förmåga” berättar Lisa om hur hon gick från ett skrivbord i sovrummet till att leva sin dröm. Lisa delar med sig av den resa som hon själv gjort, inspirerar andra till att leva sin dröm och avslöjar vad hennes superkraft är. I denna föreläsning finns också möjlighet att lägga in en kortare workshop som funkar för både små och stora grupper.


Lisa Lemke anpassar och skräddarsyr föreläsningen så att den passar just er!

Alternativa föreläsare

 Tobias Karlsson

I SAMARBETE MED PROMOTOR MEDIA

Foto: Magnus Carlsson


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.