Kajsa Bergqvist

Höjdhopperskan Kajsa Bergqvist är en av våra allra mest framgångsrika idrottare genom tiderna. Under sina många år som aktiv skördade hon medalj efter medalj. Hon har bl.a. vunnit 3 VM-guld, 2 EM-guld, 1 OS-brons och 8 SM-guld, för att nämna några. När Kajsa år 2004 slet av hälsenan såg det ut som att karriären på världselitnivå var över. Men istället kom hon tillbaka starkare än någonsin – och tog VM-guld endast ett år efter skadan! Detta ledde till att hon belönades med Svenska Dagbladets bragdguld för hennes fantastiska prestation och comeback.

2021 fick Kajsa det ärofyllda uppdraget som förbundskapten för Svenska Friidrottsförbundet.

Kajsa Bergqvist är inte bara en stor förebild inom idrotten, utan också ett ansikte utåt inom HBTQ-frågor efter att själv ha kommit ut som bisexuell. Hösten 2018 ledde hon tillsammans med friidrottskollegan Peter Häggström TV-serien ”Regnbågshjältar”, där de talade med idrottare som öppet kommit ut som homosexuella eller bisexuella. Även efter karriären som elitidrottare är Kajsa en stor inspiratör och förebild!

I sina föreläsningar talar Kajsa Bergqvist om mål, träning, motivation, prestation och HBTQ-frågor. Hon är även utbildad sommelier och kan hålla föreläsningar kombinerade med vinprovning. Dessutom är Kajsa en mycket uppskattad och flitigt bokad konferencier.

Förslag på föreläsningar med Kajsa Bergqvist:

  • Prestera på topp. I den här föreläsningen delar Kajsa Bergqvist med sig av sina insikter kring vad som krävs för att maximalt utnyttja sin kapacitet och prestera på topp när det gäller. Hon berättar även om hur hon gjorde och tänkte för att ta sig igenom den motgång som alla trodde skulle innebära slutet på hennes karriär.
  • Föreläsning & vinprovning. Många års resande till alla världens hörn väckte Kajsa Bergqvists stora intresse för mat och vin. Efter idrottskarriären gick hon Restaurangakademiens sommelierutbildning för att fördjupa sina kunskaper – kunskaper du nu får ta del av för att uppleva vin på ett helt nytt sätt!
  • Samtal och Q&A om HBTQ. Efter succéprogrammet Regnbågshjältar är Kajsa Bergqvist ett fortsatt ansikte utåt för HBTQ-frågor i samhället och inom idrottsvärlden. Kajsa kan bokas till modererade panelsamtal, Q&A, m.m. och diskutera frågor som rör HBTQ och att komma ut som gay.

Du/din organisation ska boka Kajsa Bergqvist när ni vill:

  • Inspireras och motiveras av en av Sveriges genom tiderna största idrottsstjärnor.
  • Lära er tackla motgångar och komma tillbaka till toppen efter nederlag.
  • Ta del av Kajsas egna upplevelser, tankar och reflektioner om att i egenskap som idrottare komma ut som homosexuell, samt lära er mer om HBTQ-frågor.
  • Kombinera en inspirerande och spännande föreläsning med vinprovning!

Alternativa föreläsare

Tobias Karlsson | Anna Lindberg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.