Marika Carlsson

Marika är en fulländad underhållare med avväpnande stil, energi och en värme som känns.

Marika Carlsson är en smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla som alltid visar sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag. Vid två tillfällen har hon korats till ”Årets kvinnliga stå upp komiker” på Svenska Standupgalan och blev ”Årets talare” 2021 för My speaker.

Genom åren har Marika medverkat i ett flertal olika TV-program. Hon har lett Melodifestivalen, tävlat i ”Bäst i test” och medverkat i Stjärnorna på slottet. Om du har missat hennes medverkan på TV kanske du har hört henne i radio P1, Vinterprat 2022 eller hennes Sommarprat 2012.

Marika är inte bara komiker, hon är även skådespelerska och har medverkat i olika serier bla Julkalendern i SVT, 2020. Hon har både dansat och sjungit på Diggilooturnen,
och skrivit självbiografin ”Såna som du ska inte va här”, som vann ”Årets bok” på QX-galan 2019.

Marika har tre kritikerrosade soloshower bakom sig: ”En negers uppväxt” som hon turnerade med under åren 2010-2015,  ”Jag är Gud” som hade Sverigeturné 2016-2017.
Hennes senaste show heter: ”Smalast när man dör vinner”, som hade premiär hösten 2022 och hon avslutar nu turnén på Stadsteatern i dec 2023.

Hösten 2020 startade Marika sin egna standupklubb ”Marika med vänner” på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, där hon bjuder in några av Sveriges bästa komikervänner.

FÖRELÄSNINGAR MED MARIKA CARLSSON:

Fördomsmedveten

Marika adopterades från Etiopien, kom till en religiös familj och blev en fanatisk pingstvän. Livet och kärleken gjorde senare att hon lämnade kyrkans värld. Ålder och erfarenhet har gjort henne självständig, stark, fri och ödmjuk. Marika utlovar en skrattgaranti i denna ärliga, varma och modiga föreläsning som handlar om fördomar, bemötande, respekt och framför allt – att våga vara sig själv! Är vi verkligen så öppensinnade som vi tror?

I denna humoristiska föreläsning slussar Marika er igenom erfarenheter och fördomar, både sina egna och de som hon möter hos andra. Hon tar upp olikheter inom allt från kultur, religion, kärlek och etnicitet. Med hjälp av Marikas egna erfarenheter av rasism och homofobi ger hon er nya synvinklar och andra perspektiv. Hur gör man på en arbetsplats för att bättre kunna bemöta olika situationer eller olikheter? Hur beter du dig utanför arbetsplatsen i hemmets lugna vrå?

• Hur bemöter man andra och hur vill folk bli bemötta?
• Hur fördomsfulla är vi?
• Kan man sluta diskriminera andra?
• Hur får man en accepterande arbetsmiljö?

Längd: ca 60 minuter.

Hur blev det såhär?

En rolig föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är. På ett underhållande och träffsäkert sätt tar Marika upp tunga ämnen som rasism och utanförskap. Utifrån sina egna erfarenheter får hon sin publik att reflektera, skratta och komma till nya insikter. Marika föddes i Etiopien, hamnade i Sverige och blev ståuppkomiker. Hennes livshistoria är en inspiration till att våga tänka nytt. Att se våra egna tillkortakommanden men också att våga reflektera över varför vi alltid säger nej till förändringar. Vad skulle hända om vi vågade säga ”ja” och lämnade vår comfort zone? Vi har alla ett förflutet med utmaningar och händelser som påverkat oss till den vi är idag. Men hur medveten är man egentligen om ens egen utveckling från den man var till den man faktiskt vill bli?

Marikas föreläsning är lustfylld, humoristisk, allvarlig men framför allt inspirerande om hennes egen historia, och hur du kan skriva om och ändra på din.

Längd: ca 60 minuter.

Kroppspråksföreläsningen

Vårt kroppsspråk avslöjar vad vi egentligen tycker, tänker och känner. Kolla bara på hur barn kommunicerar med sina kroppar. När vi sedan blir vuxna är det som att vi glömmer bort att vi har ett kroppsspråk.

Vad skickar du ut för signaler? Är du medveten om hur du går, sitter och rör dig?

I den här föreläsningen går Marika, tillsammans med er, igenom vad vi säger med våra kroppar och hur vi kan tolka andra – och dessutom kommer ni ha mycket roligt tillsammans under tiden!

Marika hävdar att ju mer du vet om ditt och andras kroppsspråk desto mer kan du manipulera din omgivning. Det och mycket mer pratar Marika om i denna underhållande och lite annorlunda föreläsning.

Längd: ca 60 minuter.

MARIKA CARLSSON KAN BOKAS SOM:

  • Föreläsare
  • Stand-up-komiker
  • Konferencier
  • Moderator

Alternativa föreläsare

Henrik Schyffert | Ann Westin | Babben Larsson

Fotograf: Peter Knutson

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.