Navid Modiri

Navid Modiri är föreläsare, författare och poddare. Han arbetar med samtalet som verktyg för att hjälpa oss att bli bättre på att prata och lyssna på varandra.

Navid är född 1983 i Iran, uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Malmö. Han har stått på scen sen han var 16 år, varit programledare i P3 och i Sveriges television med ”Filmkrönikan” och ”Diktatorn” samt gjort hundratals framträdanden som föreläsare och med sitt band ”Navid Modiri & Gudarna”.
Navid älskar att ställa nyfikna frågor, sätta igång människors fantasi, få oss att tänka på förändring och framtid och använda vår kreativitet för att skapa en bättre värld. 2009 fick han Stora bloggpriset för sin blogg ”365 saker du kan göra” och blev nominerad till Stiftelsen Konungens ledarskapspris.

Hösten 2017 släppte Navid Modiri boken ”Hej Syster”. Med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han om Sverige idag – om integration, flykt och utanförskap – men också om språkets makt att sammanföra människor. Det är en berättelse om svårigheten att anpassa sig till ett nytt land, om att hitta hem, och om flykt i en vidare mening: Kanske befinner vi oss alla egentligen på flykt från någonting?

Förslag på föreläsning med Navid Modiri:

 • Lilla mångfaldsskolan
  Året är 2018 och Sverige behöver ett forum där människor kan ställa frågor och få svar gällande invandring, mångfald och integration utan att bli kallade korkade, rasister eller opålästa.
 • Alla vill ha mångfald men ingen vill dö
  Många organisationer påstår sig jobba med mångfald, medan det i själva verket visar sig att de har en mångfaldspolicy som ingen har tittat på eller förstår varför de ska arbeta med. Ofta tror organisationen att mångfald är att anställa två människor med invandrarbakgrund och att det sen är klart. Glöm det.
 • Hej Syster
  Hej syster, välkommen till Sverige – en föreläsning om flykt, mellanförskap och integration av föreläsaren, författaren och samtalsaktivisten Navid Modiri
 • Allt är påhittat
  Har du tänkt på att allt du ser runt omkring dig är påhittat av människor som du och jag? Det innebär att det som kommer att skapas framöver och också framtiden är ett gemensamt mänskligt påhitt. Frågan är om du och ni vill stå vid sidan av och se på, eller vara med och hitta på framtiden.
 • Samtal som gör skillnad
  När du gör skillnad i dina samtal så kommer dina samtal att göra skillnad, både för dig men också för människor i din omgivning. När du tränar på att lyssna för att förstå, prata för att nå fram och bli mer medveten om dig själv i din kommunikation med andra blir du inte bara en bättre chef och medarbetare utan också som partner, förälder och vän.

Alternativa föreläsare

Zanyar Adami | Issa Ali

Fotograf: Robert Eldrim

Navid Modiri föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Förändringsarbete
tag copy 4 Created with Sketch. Föreläsare
tag copy 4 Created with Sketch. Grupputveckling
tag copy 4 Created with Sketch. Integration
tag copy 4 Created with Sketch. Kommunikation
tag copy 4 Created with Sketch. Konflikthantering
tag copy 4 Created with Sketch. Kultur
tag copy 4 Created with Sketch. Lärande
tag copy 4 Created with Sketch. Livsöden
tag copy 4 Created with Sketch. Mångfald
tag copy 4 Created with Sketch. Omvärld
tag copy 4 Created with Sketch. Organisation
tag copy 4 Created with Sketch. Relationer
tag copy 4 Created with Sketch. Religion
tag copy 4 Created with Sketch. Samhälle
tag copy 4 Created with Sketch. Samhällsbyggnad
tag copy 4 Created with Sketch. Skola
tag copy 4 Created with Sketch. Ungdomar och skola
tag copy 4 Created with Sketch. Värderingar

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

 • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.