Pia Hultgren

Pia Hultgren är meteorolog på SVT med förankring i natur, sport och friluftsliv. Hon har en forskarutbildning och en fil. LIC i dynamisk meteorologi, samt har studerat fysiologi i extrema miljöer. Under större delen av sitt yrkesliv har Pia föreläst om väder och klimat kopplat till områden så som klimatförändringar, lant- och skogsbruk, trädgårdsodling, sport, extremväder och jaktväder. Hon har även undervisat på olika nivåer – alltifrån fritidsseglare till blivande kollegor på universitetsnivå.

Innan karriären som meteorolog var Pia Hultgren major i Försvarsmakten. Numera är hon värvad som reservare och jobbar med jämna mellanrum som meteorolog i Helikopterflottiljen.

Tidigare har hon bland annat även arbetat i Ghana med att starta upp en vädertjänst, arbetat på isbrytare på Arktis, tagit fram specialprognoser vid idrottstävlingar, och gjort specialprognoser för hovet i samband med de kungliga bröllopen.

Även idrott är ett stort intresse hos Pia Hultgren, som i sitt bagage har ett SM-silver i maraton, sju Vasalopp, och flera seglingar över världshaven. Hon är utbildad via Karolinska Universitetet/KTH inom fysiologi i extrema miljöer.

Tack vare sin yrkeserfarenhet från Försvarsmakten, universitetet samt inom TV, har Pia en stabil grund att föreläsa utifrån. Boka henne för en intressant och fascinerande föreläsning om väder, klimat och hälsa!

Förslag på teman med Pia Hultgren:

”Väder och klimat”

”Seglingsväder”

”Framtidens klimat”

”Morgondagens väder”

”Extremväder”

”Väder, klimat och hälsa”

Alternativa föreläsare

Madeleine Westin | Lisa Sihlberg

Pia Hultgren föreläser om...


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.