Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson är journalisten och författaren som för drygt tio år sedan insåg att hon gjorde mer nytta i sitt arbete för hållbar utveckling genom att stå på olika scener istället för att skriva. Hon föreläser, modererar och programleder både i Sverige och internationellt med fokus på hur vi kan skynda på utvecklingen mot en mer hållbar värld.

Catarina har arbetat med det som nu är högst på de flesta organisationers agenda – hållbar utveckling – i 25 år. Med sin bakgrund som journalist är hon en skicklig researcher, intervjuare och programledare som modererar och föreläser vid såväl stora som små event med närvaro och engagemang.

Catarina Rolfsdotter-Jansson har vid ett flertal tillfällen anlitats av EU-kommissionen, Regeringskansliet och många andra myndigheter. Globala företag anlitar henne, såväl som mindre städer och organisationer. Catarina har visat sin intervju med Greta Thunberg i FN och gjort en klimatmanifestation där och är programledare för det internationella online-nyhetsprogrammet Climate Action News. Hon har även arbetat som programledare för SVT och modererat totalt 100 presskonferenser för Eurovision Song Contest.

Catarina har skrivit 12 böcker varav den senaste ”Handbok för en Hållbar Människa” har lett bland annat till en föreläsningsturné för SIDA.

2021 utsågs hon till 22:a mäktigast i Sverige inom hållbarhetsområdet, och 2019 var hon nominerad till ”Årets Talare – Moderator”.

Det som utmärker Catarina som både moderator och föreläsare är hennes starka scennärvaro som ger trygghet och skapar engagemang.  Catarina menar att närvaron kommer från att hon i 15 år undervisat i yoga, vilket ger henne fokus och lugn i de mest stressiga scensammanhang.

För att event ska bli lyckat krävs det stor lyhördhet av en moderator och föreläsare. Catarina vill gärna vara med tidigt i planeringsprocessen för att kunna dela med sig av sin erfarenhet.

Du ska anlita Catarina Rolfsdotter-Jansson när du/din verksamhet vill:

  • Skapa närvaro och engagemang
  • Få ut det absolut bästa av dem som står på scen
  • Ha spetskompetens inom hållbarhet/klimat
  • Bjuda deltagarna på paus-yoga och/eller andra övningar
  • Skapa interaktivitet/workshop i samband med ditt event

Föreläsningar med Catarina:

Framtidsspaning baklänges: 2050 – Så fick vi en hållbar värld

Föreläsningen tar oss via metoden backcasting från 2050 till nutid. Med en blandning av fakta och humor får vi insikter om att vi alla har både möjlighet och ansvar att agera, i stort som i smått. Catarina berör områdena konsumtion, ekonomi, välbefinnande och klimat & miljö.

Klimatet: Hot, hopp & handling

Klimatfrågan är vår ödesfråga. Fler och fler vill agera, men hur? Och vad gör egentligen skillnad? Hur får vi mest effekt och hur tar du fram dina superkrafter för klimatet? För att agera måste vi ha kunskap, men också hopp. Catarina bjuder på en känslomässig föreläsning där helheten i klimatfrågan presenteras.

Hållbar Människa: Ta hand om dig själv och planeten samtidigt

Genom att ta hand om dig själv på djupet kan du bli bättre på att ta hand om planeten. Catarina Rolfsdotter-Janssons föreläsning bygger på hennes senaste bok och ger dig verktyg för att öka din närvaro och minska glappet mellan dina djupaste värderingar och dina handlingar.

Alternativa föreläsare

Mikael Botnen Diamant | Madeleine Westin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.