Helena Godotter Karlberg

Helena Godotter Karlberg är en erfaren, skicklig och inspirerande moderator, föreläsare och workshopledare.

Helena Godotter Karlberg har alltid människan i fokus under sina uppdrag och är skicklig på att få komplexa sammanhang att förmedlas på ett lättsamt sätt. Hon har en förmåga att lyssna, fånga upp och driva samtal framåt och är alltid väl påläst, närvarande och ambitiös. Med sin nyfikenhet lyckas hon skapa en härlig, varm och engagerad atmosfär i rummet.

Helena arbetar också som affärs- och platsutvecklare på LTU Business, Luleå tekniska universitets affärsutvecklingsbolag, samt som programledare och inslagsproducent. Med en bakgrund som utbildad journalist har Helena arbetat med press, radio och TV under 15 år. Bland annat har hon varit producent och programledare för P3 Pop och Musikjournalen samt nyhetsjournalist och nyhetspresentatör på P4 lokalt i Malmö, Göteborg, Umeå och Östersund, P4 riks, SVT och TV4. Nyligen var hon inslagsproducent för dokumentären ”Håll Sverige vid liv” på SVT.

I samarbete med forskare vid Luleå tekniska universitet har Helena varit med och tagit fram en metod inom destinationsdesign, landsbygdsutveckling, platsutveckling och platsinnovation – en metod för designdriven utveckling av attraktiva och hållbara samhällen, kommuner, destinationer och regioner. Metoden utgår från platsens unika identitet och väver samman de komponenter, processer och intressenter som är centrala för en plats.

Helena modererar både nationellt och internationellt inom områden som skog, den gröna omställningen, attraktiva och kreativa miljöer, ledarskap, mentorskap, entreprenörskap, nätverk, design och innovation. Hon har bland annat modererat och föreläst hos kommuner, regioner, myndigheter samt allt från små till stora företag. Utöver en framgångsrik föreläsare är Helena också styrelseledamot i SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign och ordförande i Svenska Designsällskapet samt har ett stort kompetent nätverk i ryggen.

Helena driver två poddar. Tillsammans med Renata Chlumska har hon Summitpodden – en podd om höga berg och djupa dalar där äventyr möter näringsliv. Helenas andra podd heter Latitude 66-podden och fokuserar på mentorskap.

Helenas fokusområden är platsutveckling/platsinnovation, landsbygdsutveckling, design, innovation och kommunikation. Hennes föreläsningar kan varvas med lekfulla och inspirerande workshops samt kortare och längre utbildningsinsatser.

Helena modererar både på svenska och engelska.

Sagt om Helena Godotter Karlberg:

Helena Karlberg har en inbjudande närvaro och tydlighet som är perfekt för moderatorsuppdraget samt är alltid påläst och väl förberedd genom förberedande dialoger med paneldeltagarna.
– Mats Widbom, VD Svensk form

Helena Karlberg är en knivskarp såväl som entusiastisk och professionell moderator som briljerar i alla sammanhang. Helena ger en den trygghet som både vi som arrangörer såväl som övriga programmedverkande behöver.
– Jonas Olsson, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign.

Helena var en mycket engagerad och professionell moderator till vår årskonferens! Hon var väl förberedd inför varje talare och fick alla att känna sig välkomna och avslappnade. Helena har stor energi i sitt genomförande, och når verkligen ut. Responsen vi har fått från konferensen har varit mycket positiv och Helena var en stor anledning till att allt gick så bra!
– Sofia Beckman och Mona Wärdell, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. (Årskonferens för forsknings- och innovationsprogrammet Design för energieffektiv vardag)

Helena har en glad och stark närvaro på scenen och förmedlar en spontan dialog med deltagarna vilket bidrar till en nyfiken och glad atmosfär i rummet.
Komplexa sammanhang förmedlas på ett lättsamt sätt.
– Thomas Forslin, Processledare SKR

En närvarande, kunnig och brinnande människa som med glimten i ögat når åhörarna med sitt budskap.
– Lars Ericson, Ramsö Förvaltning AB

Jag har anlitat Helena som moderator för flertalet event, nu senast konferensen Social Innovation i Norr. Helena har alltid genomfört uppdragen med hög professionalism blandat med värme och en passion för frågorna som smittat av sig på deltagarna. Inför de olika eventen har Helena gjort ett digert förarbete och fått samtliga deltagare att känna sig bekväma och hanterat såväl teknik som dialoger med bravur vilket gjort att jag känt mig trygg inför genomförandet. Jag vill med varm hand rekommendera henne till andra uppdrag!
– Stina Johansson, Luleå tekniska universitet

Alternativa föreläsare

Anna Bellman | Mikael Botnen Diamant | Madeleine Westin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.