Sigrid Birgitta Lagerholm

Entreprenör, utbildare & föreläsare

Sigrid Birgitta Lagerholm är en respekterad utbildare och föreläsare inom AI och affärsutveckling, med en imponerande bakgrund som entreprenör och affärsutvecklare.

Idag fokuserar hon på att guida företag som är redo att påbörja sin resa inom just AI och affärsutveckling med hållbarheten som affärsidé.

Hon har ett lugnt och pedagogiskt tillvägagångssätt för att introducera företag till dessa komplexa ämnen. Detta gör det lättare för företagen att förstå och även komma igång med att implementera dessa koncept i sina verksamheter. Hennes förmåga att kombinera affärssinne med hållbarhet och innovation gör också att företagen uppskattar henne ännu mer då hennes fokus aldrig skiftar från affären. Sigrid Birgitta skräddarsyr alltid sina föreläsningar efter det företag som har bokat men detta är exempel på föreläsningar:

Maximera företagets potential med AI – en introduktion till artificiell intelligens

Om ditt företag överväger att inleda implementeringen av AI men upplever utmaningar med att ta de första stegen, erbjuds du en fördjupad introduktion till konceptet AI och vägledning för att inleda en framgångsrik satsning inom området.

Innehåll:

  • Grundläggande förståelse av AI
  • Vad AI kan göra för just ditt företag – konkreta exempel
  • Översiktlig implementeringsstrategi
  • Utmaningar och risker
  • Verktyg och resurser
Affärsutveckling – Maximera affären med hållbarheten i fokus

Om du vill ta ditt företagande till nästa nivå och samtidigt bidra till en hållbar framtid, då är detta föredrag ett måste för dig. Upptäck hur du kan maximera din affär med hållbarheten i fokus och skapa en vinnande strategi som inte bara gynnar ditt företag utan också samhället och miljön. Lär dig från Sigrid Birgitta och inspireras till att göra skillnad med ditt företag. Boka föreläsningen nu och låt din resa mot hållbar affärssuccé börja.

Innehåll:

  • Affärsstrategi och mål
  • Marknadsanalys och kundförståelse
  • Innovation och produktutveckling
  • Affärsnätverk och partnerskap
  • Hållbarhet och Tillväxt

Bakgrund

Redan i en ålder av tjugotvå år startade Sigrid Birgitta sitt första företag. Det blev startskottet för en resa som skulle forma Sveriges största utbildningskoncern inom privata yrkesutbildningar inom kosmetikaindustrin. Detta banbrytande företag blev en framstående aktör på marknaden och visade tydligt hennes förmåga att identifiera och kapitalisera på affärsmöjligheter.

Efter några år sedan uppstarten introducerades även ett eget kosmetikamärke inom koncernen och som företagare inom FMCG (Fast Moving Consumer Goods) insåg Sigrid Birgitta tidigt vikten av att driva en hållbar verksamhet. Genom att effektivisera resurs- och energianvändning inom företaget visade hon hur hållbarhet och ekonomisk lönsamhet kan gå hand i hand. Denna framgångsrika strategi ledde inte bara till minskade kostnader utan även till ökad vinst.

Tidig med fokus på hållbarhet och nyfikenhet på AI

Sigrid Birgitta hade tidigt en strategi inom cirkulär ekonomi och en vision för att implementera AI i sitt arbete. Hon hade påbörjat arbetet för att kunna använda återvunnen plast från haven för att skapa återvinningsbara förpackningar till sitt prisbelönade kosmetikamärke FÄRG. Hon hade även planerat att införa flera olika refill-möjligheter i förpackningarna – något som då var helt banbrytande inom kosmetikaindustrin. Dessa åtgärder var avsedda att erbjuda kostnadseffektiva alternativ för kunderna och minska miljöpåverkan, samtidigt som de skulle gynna företagets lönsamhet.

Dessutom hade Sigrid Birgitta, genom utbildningar på KTH och Lunds universitet, lagt grunden för att integrera AI i verksamheten. Dessa planer innefattade att, i realtid, använda AI för att analysera kunders behov och beteenden för att kunna påvisa, för kunden, relevanta produkter, vilket var avsett att revolutionera kundservicen och öka försäljningen. Emellertid ägde en försäljning av bolaget rum innan dessa strategier hade fullständigt implementerats.

”Det var en inspirerande insikt när jag upptäckte den omfattande potentialen som AI erbjuder för att optimera företagsframgång. Möjligheterna som AI innebär för företag är enorma, och mitt mål med mina föreläsningar är att tydligt förklara vad AI innebär, belysa dess mångfacetterade tillämpningsområden och därigenom göra det enklare för företag att ta de första stegen inom AI.”

– Sigrid Birgitta Lagerholm

Entreprenörskap & Affärsetik

Under tiden med FÄRG drev Sigrid Birgitta också FÄRG Business Academy, en onlineakademi som erbjöd fördjupningskurser inom företagande, försäljning och marknadsföring med fokus på sociala medier. Som mentor för olika typer av företag, från byggföretag till e-handelsföretag, delade hon med sig av sin kunskap och erfarenhet för att hjälpa andra i deras sin strävan efter framgång.

FÄRG, det kaxiga och inkluderande varumärket som Sigrid Birgitta skapade, banade väg för mångfald och motstånd mot orealistiska reklambilder. Genom att erbjuda produkter för alla hudtoner och använda modeller i olika åldrar visade hon sitt engagemang för inkludering och kvinnors självkänsla.

Alternativa föreläsare

Fredrik Holmboe  Catarina Rolfsdotter-Jansson


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.