Jackie Kothbauer

Jackie Kothbauer är en av världens främsta digitala futurister och satte fenomenet ’influencer’ på kartan i Sverige år 2010 med sin bok MEDIABABE. Hon är en av Nordens första Linkedin Influencers och har utsetts till en av Sveriges 100 bästa föreläsare tre år i rad av Event Effect AB (2018, 2019, 2020).

Jackie har över 10 års erfarenhet av möten med människor och är författare till tre böcker. Hon har ofta synts i rutan som favoritexpert hos TV4 Nyhetsmorgon, Aftonbladet TV och med Filip och Fredrik i Breaking News. Jackies förmåga att träffsäkert identifiera paradigmskiften inom online och marknadsföring ledde år 2018 till en plats på Ross Dawson Institutes globala lista över världens främsta kvinnliga futurister, bland annat i sällskap av modeoraklet Li Edelkort.

Att göra digital affärsutveckling kul och begripligt för alla 

Jackie brinner för att göra alla människor nätsmarta. Med underhållande filmklipp och pedagogiska exempel förklarar hon stora teknikskiften och kraven på förändring i olika branscher. Hon beskriver hur omvärlden, kunder och värderingar revolutionerar arbetsliv, konsumtion och massmedia. Att känna sig behövd och förstå sin roll i en allt snabbare verklighet är viktigt för människors motivation och delaktighet.

Att känna sig som en vinnare i framtiden

Hennes föreläsningar präglas av känslofyllda exempel och lärorika insikter. Det får deltagarna att upptäcka hur de kan förändra världen och känna stolthet i sin vardag. Att förstå historien och blicka in i framtiden gör det lättare att förstå nya globala fenomen som Business Ecosystem, The Creator Economy, Social Selling och Community Marketing. Med konkreta råd och verktyg, om online och marknadsföring, visar Jackie Kothbauer hur medarbetare, kunder och partners kan bli en gemensam kraft för varandra.

Bakgrund som affärsutvecklare och journalist

Med sin yrkesbakgrund som digital affärsutvecklare och ekonomijournalist kan hon på ett fängslande och initierat sätt föreläsa om marknadstrender och digitalt konsumentbeteende, och hur man bygger kundrelationer och expanderar sin position i branschens olika ekosystem. Många vittnar om att de efter en föreläsning med Jackie fått nytt självförtroende, gått hem och gjort saker annorlunda – och fått resultat!

 Sagt om Jackie

”Visionär, pedagogisk, rolig, varm, engagerande och peppande. Du får mig att vilja och våga.”

Alla Jackies föreläsningar går att få live, digitalt och förinspelat + arbetshäfte med övningar.
Jackie skräddarsyr sina föreläsningar och anpassar dem efter era behov.

Förslag på föreläsningar med Jackie Kothbauer:

The Metaverse (for Dummies)
I sin föreläsning ”The Metaverse (for Dummies)” svarar Jackie Kothbauer på frågan ”Vad är the Metaverse?”.
Här tar Jackie med er på en introduktionsföreläsning för ett allmänt kompetenslyft inom områden som; nästa generations internet, intranät, sociala medier, web3, ehandel, betalningslösningar och mycket mer.
Ja, ni hör ju – Välkommen till the Metaverse!

The Metaverse (for business)
Hur ser er nya affärsmodell, kunderbjudande och kundrelation i Metaverse ut? Hur möter ni Generation Z, som är uppvuxen med sociala medier, influsensers och gaming? Metaverse startade och drivs fortfarande från den världen. Upptäck tillsammans med digitala strategen Jackie Kothbauer!

  • PHYGITAL FÖRÄNDRAR VÅR KONSUMTION
    Ny teknologi, nya affärsmodeller och på sikt också nya branscher. Hur ser ert kunderbjudande ut när det blir phygital? Lär och inspireras av framgångsrika varumärken, som har lanserat och lyckats.
  • METAVERSE, NFT, BLOCKCHAIN & CRYPTO
    Hur skapas ett digitalt kunderbjudande som flyger? Det finns en verktygslåda; vi går igenom den, liksom fallgroparna att undvika.
  • WEB1, WEB2 & WEB3
    Med pedagogiska exempel får ni lära er skillnaderna och hur ni kan bygga djupare kundrelationer med hjälp av Web3.

Boosta affären med digital expansion
Går det att växa affären genom att satsa mer på digital marknadsföring? Ja. Både att växa snabbare och mer kostnadseffektivt. Dessutom kan digital expansion ge försäljning via egna och andras kanaler en rejäl boost! Resultatet blir en mer kundnära, lönsam affär.

The Creator Economy
Influensers har blivit creators och får allt starkare ställning. Nu startar de egna varumärken och konkurrerar med snabbrörliga konsumentvaror. Nästa steg är att starta egna investmentbolag och använda sina kanaler och följare till att bygga nästa generations mediehus och detaljhandel #DTC

The Future of Social Marketing
Sociala medier växer med nya kanaler. Influensers, Creators, Community och Conversational Commerce är viktiga begrepp att få koll på. Sociala medier blir ett allt viktigare verktyg för försäljning via e-handel och fysiska detaljhandel. Lär dig bygga ett framgångsrikt ekosystem.

The Future NOW
En framtidsföreläsning om megatrender och avgörande skiften i mänskligt beteenden, digitalisering, geopolitik, nya och traditionella brancher och samtidskultur.

The Business of Women
Kvinnor världen över fortsätter att öka sin ekonomiska, politiska och kommersiella makt. Tack vare utbildning och jämställdhetsarbete har rekordmånga kvinnor blivit ledare och satsat på sitt yrkesliv. En växande andel startar eget företag och investerar. En inspirationsföreläsning om kvinnan som konsument, talang, medborgare och människa.

Personal Branding
I takt med att sociala medier har blivit världens största mediekanal har det personliga varumärket blivit en värdefull tillgång. Talespersoner gör företag och organisationer autentiska och trovärdiga. Säljare, ledare och experter kan nå fler och uppnå mer med ett PVM.

The Business of YOU
Världen förändras i allt snabbare takt. Hänger du med?
Behovet av kompetensutveckling och självledarskap växer. En föreläsning som kombinerar omvärldsanalys med en personlig process för att framtidssäkra sin kompetens och utveckla sitt professionella nätverk.

Hacking TikTok for Success
TikTok når 1.8 miljarder användare år 2022 och mognar snabbt som kanal. Går från tonårshyss till edutainment för GenZ. TikTok ger störst organisk räckvidd i sociala medier. Föreläsningen går igenom best practise, framgångsrika case och SEO för TikTok.

AI för alla
En bred introduktionsföreläsning, som är hands on. Vad är AI och hur fungerar det praktiskt?

Executive AI
Passar för ledningsgrupper och nyckelpersoner, som behöver fatta beslut om investeringar, affärsutveckling, utbildning för personal och förstå hur AI passar in det stora tekniklandskapet.

AI för marknadsföring, försäljning, e-handel och sociala medier
De affärsfunktioner som snabbast kan komma igång med olika AI-verktyg i sin verksamhet. Passar försäljningsavdelningar, kommunikationsavdelningar på mindre bolag, offentlig sektor och samhällsorganisationer.

En introduktion som förklarar vilka arbetsmoment, som kan underlättas med en AI-assistent. Vägleder de som vill komma igång och hitta rätt i djungeln av tusentals nya AI-verktyg. Uppdateras kontinuerligt.

AI Business Strategy
Generativ AI, mest känd för ChatGPT, är en teknologi, som idag transformerar näringsliv och samhälle i snabb takt. Tack vare flitig användning av sökmotorn Google, sociala medier, mejl och affärssystem är världen mer än redo för ChatGPT. Vi söker och processar information, färdigställer dokument och kommunicerar med fler människor än någonsin. ChatGPT står redo att göra en hel del av jobbet. Den globala utrullningen av AI ställer krav på att hålla jämna steg med leverantörer, kunder, partners och branschforum.

Hur inför vi AI i vår organisation? Föreläsningen AI Business Strategy vägleder er som vill upptäcka möjligheter och hitta ett gemensamt ramverk.

The Metaverse for Industri
AI är stort inom industrin. Allt fler organisationer använder en kombination av olika teknologier (Automation, Big Data, Cloud Computing, Digital Twin, Realtime Data med flera) för att utveckla sin verksamhet.

Boarding Digital Success
Hur ska styrelser egentligen tänka för att framtidssäkra konkurrenskraften i vår digitala och flexibla tidsålder? För att styrelsearbetet ska vara framåtlutat behöver styrelsen förstå dagens teknik, snabbt kunna läsa av föränderliga trender och bygga organisationer som främjar framtidens kompetenser. Föreläsningen Boarding Digital Success ger styrelseledamöter en digital karta för att navigera framtiden.


Alternativa föreläsare

Anitha Clemence Judith Wolst


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.