Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd är en av landets mest efterfrågade retoriker och föreläsare. Hon är expert på att förmedla verktyg som får folk att lyssna, komma ihåg det som sägs och att dessutom vilja höra mer. Genom att förbättra och justera ert kroppsspråk, röstläge, mimik, minnesteknik och ordval bygger ni en stark och hållbar kommunikation.

Elaine Eksvärd har föreläst i sammanhang med bl.a. Tony Blair, Göran Persson och Fredrik Skavlan, och under valet 2010 och 2014 såväl som de amerikanska valen 2008 och 2012 var hos retorikexpert för både SVT och Aftonbladet.

Hon är författare till ett flertal böcker, däribland bästsäljarna ”Härskarteknik – Den fula vägen till makt” och ”Snacka Snyggt – Modern Retorik”, där hon med humor och värme delar med sig av det som en stor andel av befolkningen upplever som mycket skrämmande – att tala inför andra och hantera besvärliga typer snyggt.

År 2016 utsågs Elaine till ”Årets kvinnliga talare”, och hon uppmärksammas ofta för sitt fokus på modern retorik – från talarstolen till folks vardag – vilket gjort den antika konsten mer lättillgänglig.

Att anlita Elaine är en investering i hållbar kommunikation där inte budskapet bara går ut – det går in också.

Förslag på föreläsningar med Elaine Eksvärd:

Digitala möten och slagkraftig kommunikation!

Att få folk att vilja lyssna är en utmaning som i dagens samhälle kräver både sin retorik och sin teknik. I denna nya föreläsning ger Elaine Eksvärd er ett ”survival kit” att ha när man ska kommunicera digitalt. Fem enkla regler för att få folk att vilja lyssna på dig via skärmen. Utöver det ger hon dig slagkraftiga knep för att innehållsmässigt få folks öron att exandera så att ditt budskap inte bara når ut, det går in också. En härlig kompott av tekniktänk, kroppsspråk, budskap, tilltal framfört av Sveriges främsta retoriker som alltid kombinerar kunskap och allvar med en stor dos av humor och inspiration! Denna föreläsning vill ni inte missa!

Snacka Snyggt – Konsten att få folk att vilja lyssna.

Det är när pulsen plötsligt börjar slå snabbt när någon pratar. Det är när man kan lyssna på en person en hel dag och känna sig riktigt peppad. Personer som lyckas med det här snackar snyggt, och det finns vägar dit.

Vill du lära dig snacka snyggt eller slipa ditt redan snygga snack? Då är Snacka Snyggt rätt för er!

Härskarteknik – Konsten att hantera besvärliga typer snyggt.

Har du lämnat ett sammanhang med ett missnöje som du inte kan sätta fingret på? Har du lämnat ett gruppsamtal där du inte känt dig sedd? Då har du med största sannolikhet blivit härskad över, och det är sällan trevligt. Varför? Därför du görs mindre än du är och det är svårt att säga exakt varför.

Med humor och värme delar Elaine med sig av verktygen för att hantera besvärliga personer snyggt och förmågan att sätta fingret på subtila härskartekniker.

Knäck generationskoderna – Så formade din tid din karaktär.

Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicerar över generationsgränserna.

Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

Inspirerande Ledarskap – Gör ditt budskap attraktivt för andra.

Förmågan att inspirera och entusiasmera andra människor är en egenskap som kännetecknar skickliga ledare. Många beskriver karisma som något man har eller inte har – när sanningen är att du kan ta den. Samtidigt som man ska inspirera sina medarbetare, behöver man även kunna hantera riktigt besvärliga samtal och situationer på ett snyggt sätt. Det retoriska utmaningarna är många, ett effektivt verktyg är retorik.

Elaine ger er verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Målet är att du som ledare ska lära dig konsten att göra ditt budskap attraktivt för medarbetarna. Vi erbjuder retorikseminarier för just din ledningsgrupp eller chefsnätverk, där ni förses med verktyg för att kunna klara av er ledarskapskommunikation på bästa sätt.

Fotograf: Mikaela Söderlund

Alternativa föreläsare

Anna Bellman | Mi Ridell


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.