Anna Bellman

Anna Bellman är en inspirerande och erfaren talare, moderator och kommunikationsexpert. Lika skicklig i det personliga mötet som att moderera företagskonferenser för hundratals anställda, till att leda en laddad partiledardebatt.

Med en naturlig nyfikenhet, en unik förmåga att få människor att växa och budskap att nå fram hjälper Anna dig att ta din kommunikation till den nivå där andra inte bara hör vad du säger utan också förstår vad du menar och vill lyssna på mer.

Annas föreläsningar ger bland annat insikt i vad som skiljer människor från varandra, verktyg för hur du kan leda människor med genomtänkt kommunikation och hur du effektivt kan kvittera dina budskap så att andra inte bara uppfattar det du säger, utan framför allt det du vill. Med hög energi, igenkänning och humor ger Anna konkreta och direkt användbara tips på hur du kommunicerar med karisma, trovärdighet och övertygelse så att du når fram, oavsett om din publik består av en person eller flera hundra.

Sedan mer än tio år är Anna Bellman en av Sveriges mest anlitade moderatorer. Hon leder ofta interaktiva möten, konferenser och workshops där deltagarna engageras och är i fokus. Hennes bakgrund som journalist inom både radio och TV, som marknads- och kommunikationsdirektör, grundare av egen kommunikationsbyrå, gör att hon har förståelse för ledarens svåra kommunikationsutmaningar och komplexiteten att leverera rätt budskap så att alla hänger med och känner tillit.

Anna Bellman anstränger sig alltid för att ta fram det bästa, både av sig själv och sin publik. Hon är författaren bakom den populära boken ”Släpp retoriken – fokusera på publiken”, med många handfasta tips på hur du blir en säkrare talare.

Anna vet vad som fungerar för att alltid leverera en proffsig och lustfylld guldkant, skräddarsyr alla sina uppdrag och lägger stor vikt vid förberedelser för att ge sina kunder och publik det allra bästa.

Dessutom besitter Anna stor expertis när det kommer till digital kommunikation och retorik, och håller ofta föreläsningar och utbildningar för att hjälpa individer, företag och organisationer att briljera på digitala möten och event.

Förslag på föreläsningar med Anna Bellman:

Kvitterat – säkra din kommunikation

En stor del av alla problem på arbetsplatsen eller i privatlivet beror på kommunikation och relationer som inte fungerar. Missförstånd, misstolkningar och att vi tar för givet hur andra fungerar och tänker är vanligt. Föreläsningen ger insikt och stor igenkänning i vad som skiljer människor från varandra, varför det blir krockar, varför andra inte alltid förstår det du menar och hur du kan kvittera så att andra uppfattar det du vill. Kommunikation som skapar flow – både på jobbet och hemmaplan.

Släpp retoriken – fokusera på publiken

Om du vill vara den ledare, säljare, kollega eller presentatör som på riktigt lyckas fånga intresset och får andra att ta till sig ditt budskap så finns det en del saker att tänka på – och vissa saker att sluta med. En del av innehållet: Hur blir du av med nervositet? Hur tar du fram ditt huvudbudskap? Hur fångar du publikens intresse på tre sekunder? Få en boost och många användbara tips under en energifylld föreläsning om presentationsteknik som fungerar.

Kommunikativt ledarskap – i förändring

När förändring går allt fortare samtidigt som förändring är svårt att hantera – hur ska vi då förhålla oss och agera? Hur ser det ledarskap och den kommunikation ut som får människor att vilja gå åt ett visst håll? Föreläsningen ger konkreta verktyg i vad som gör en lyckad förändringsledning, hur man tar reda på vart människor befinner sig och vad som krävs för att leda olika typer av personer så att alla hänger med.

Att leda och kommunicera på distans

Att leda människor och kommunicera på distans har sina speciella utmaningar då vi inte kan se varandra fullt ut. Det kan finnas teknikhinder och det kan vara svårt att involvera och låta alla komma till tals. Ditt budskap och på vilket sätt du framför det digitalt är helt avgörande för hur andra tar till sig ditt budskap och om de sedan är villiga eller känner motstånd att följa med.

När du vet hur du ska strukturera din kommunikation och dina möten, känner en trygghet med tekniken och hur du kan involvera andra, kommer du lyckas med att leda och kommunicera på distans. Få kontroll och säkerhet så att ditt sätt att leda och kommunicera på distans verkligen når fram till dem du vill nå.

Moderator och föreläsare – vid samma tillfälle

Det blir allt vanligare att Anna själv ger kortare miniföreläsningar under en dag där hon verkar som moderator, som ofta följs av någon form av workshop där deltagarna själva bidrar. En uppskattad form som skapar energi och är en naturlig del i helheten.

Det kan exempelvis handla om hur vi gör för att förstå och kommunicera med olika människor, vad ett varumärke är och hur vi får alla att se sin del i att bygga ett starkt varumärke, hur man tar fram en hisspitch och stärker sin förmåga att snabbt presentera inför andra…

Allt skräddarsys för att passa just er organisation och era önskemål.

Sagt om Anna:

”Tack Anna. Du levererade som alltid! Alltid kul att jobba med dig, du är varm, behaglig och mycket proffsig!

– Louise Hedin, Key Account Manager Creative Meetings

Anna är kvicksilvret som modererar ett seminarium med lika delar smittande entusiasm som genomtänkt struktur. Dessutom har Anna ett lyssnande öra. När något överraskande eller spännande sägs stannar hon upp och fördjupar samtalet. Den förmågan har långt ifrån alla som leder seminarier.

– 
Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke

Anna Bellman är mycket kompetent och proffsig i allt hon gör. Hon är lyhörd, alltid påläst och har bra scenvana. Dessutom hanterar hon olika typer av människor på ett enkelt och lättsamt sätt, vilket är otroligt värdefullt när det handlar om att få en konferensdag så bra som möjligt. Det är några av anledningarna till att vi har valt att anlita Anna för fjärde gången till Radar Summit i november 2020.”

– Christina Werner, Market & Event Manager Radar

”Anna – du gjorde vår kväll! Med ditt proffsiga men ändå varma och nyfikna sätt lyfte du hela galan och bidrog mycket starkt till att kvällen blev en succé. Tusen tack från mig och alla oss på Ramboll. You rock!”

– Carmen Wargborn, Brand Experience Manager Ramboll Sverige

Om Anna Bellman:

Vad är det som gör att vissa program, presentationer eller tal är mer givande och minnesvärda än andra? Det är något som Anna Bellman ständigt utforskar och försöker leverera. Sedan mer än tio år är Anna en av Sveriges mest anlitade moderatorer, parallellt med uppdrag som föreläsare och talartränare. Hon är även programledare för Bopolpodden – en podd om bostadspolitik som varje fredag fördjupar och diskuterar aktuella ämnen med inbjudna gäster.
Anna har en bakgrund som radio- och tv-journalist med vana av direktsändningar på bl a TV4. Hon har också arbetat som marknads- och kommunikationsdirektör i näringslivet inom både it- och fastighetsbranschen.
 
Anna brinner för samtal som vågar utmana och fördjupa. För kommunikation som leder människor till nya insikter och perspektiv. Hon får ofta omdömen att hon är professionell, alltid påläst, att hon ger mycket energi i allt hon gör och att hon utstrålar värme med en skön glimt i ögat.

Du ska anlita Anna Bellman när du/din verksamhet vill:

  • Skapa en närvaro och öppenhet hos publiken.
  • Få användbara och konkreta tips inom presentationsteknik och personlig kommunikation.
  • Ha en proffsig och lustfylld guldkant på ditt evenemang.

Alternativa föreläsare

Mi Ridell | Elaine Eksvärd


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.