Mi Ridell

Mi Ridell – En av Sveriges mest mångsidiga scenpersonligheter!

Föreläsare, moderator och sångerska som behärskar ämnet, publiken och musiken!

Hon kan hålla en intressant föreläsning, leda ert event och förgylla det med sång. Perfekt för er som vill ha ”extra allt” eller antingen eller.

Mis ämnen är främst kroppsspråk och presentationsteknik, och hon levererar alltid med höga betyg från kunderna, stort engagemang och glädje.

Som föreläsare talar Mi om kommunikation och kroppsspråk i affärsrelationer. Hon är utbildad av den amerikanske FBI agenten Joe Navarro, som är världsledande inom ickeverbal kommunikation. I dessa högteknologiska tider där det pratas om AI, VR och AR är det viktigt att komma ihåg att vi är människor som möter och interagerar med människor.
Hon ger workshops och föreläsningar om presentationsteknik, där hon bland annat belyser hur ni gör när rampfebern kommer smygande, hur ni intar en scen och gör intryck.

Extra aktuellt är en föreläsning/utbildning i härskarteknik och farliga personligheter på jobbet. Hösten 2022 studerade Mi detta på The Behaviour Company i Amsterdam.

Även att lära sig tekniker för de-eskalering är nytt på repertoaren; hur man genom att använda sitt eget kroppsspråk, retorik och tonalitet, bättre så man kan förutse vad som är på väg att ske och hur man kan förhindra att aggressivitet och våld ens behöver uppstå. Genom att få ökad förståelse för sin egen förmåga att påverka situationen, kan man med olika tekniker lugna och de-eskalera skeendet. Detta passar för butikspersonal, bank, försäkring, rättsväsendet, sjukvården, med flera.

Mi Ridell är en ytterst mångsidig artist med drygt 25 års erfarenhet som skådespelerska på TV, film och teater. Som er moderator bjuder hon på sin sprudlande personlighet och behärskar alla ämnesområden; alltid oerhört påläst och engagerad med höga utvärderingspoäng.  Tack vare sin vana av direktsänd TV är hon alltid beredd på oförutsedda händelser både bakom och på scenen och leder ert event med varsam och stadig hand. Hennes improvisationsförmåga har kommit väl till pass vid många tillfällen! Deltagare vittnar om att hon får dem att känna sig lugna när de är med henne på scenen eftersom hennes gedigna erfarenhet gör att hon kan ta både publiken och de andra talarna på ett professionellt sätt.

Mi är i grunden utbildad operasångerska vid Nordiskt Musik Konservatorium och kan förutom att sjunga allt från opera till snapsvisor även spela piano, cello och gitarr, något som kan komma till nytta för er om det passar in på eventet.

År 2016 släppte Mi tillsammans med Lucas Bruhn boken Kroppen ljuger aldrig – konsten att tala kroppsspråk, som är en praktisk handbok som lär läsaren både förmågan att uttrycka sig, samt att kunna tolka och lyssna in andra. Boken används bland annat som kursmaterial till Försvarsmakten, Polisen och Säkerhetspolisens specialutbildningar.
Mi är nu högaktuell med sin nya bok ”SE vad som sägs – konsten att tyda kroppsspråk” – en bok på samma tema, men med ännu mer fokus på:

  • kroppsspråket i det publika rummet
  • vårt digitala kroppsspråk – hur når du ut genom kameralinsen?
  • toxiska personlighetstyper
  • hur pandemin förändrade vårt ickeverbala beteende
  • den artificiella intelligensens betydelse för den mellanmänskliga kommunikationen med mera.

Vi kan även höra Mi i podden Om kroppsspråk med Mi Ridell – finns där poddar finns.

Förslag på föreläsningar med Mi Ridell:

Kroppen ljuger aldrig – konsten att tala kroppsspråk
Detta är en föreläsning/utbildning om grunderna i kroppsspråket och om den ickeverbala kommunikationen. Den passar alla sorters arbetsplatser, myndigheter och organisationer.

Kroppsspråket i vården
Denna variant har Mi tagit fram speciellt för vården, efter att genom årens lopp haft föreläsningar och utbildningar för till exempel Sahlgrenska Universitetssjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset, Länssjukhuset Ryhov Jönköping, Huddinge Sjukhus, och Södersjukhuset.

Blir bättre på digitala möten – ditt digitala kroppsspråk
Trots att de digitala mötena pågått i flera år och är här för att stanna, så ser vi fortfarande upp i andras näsborrar, alla förstår inte nyttan av att ha kameran påslagen, osv. I denna föreläsning/utbildning så lär Mi ut hur deltagarna interagerar bättre internt/externt och hur de blir bättre på den digitala ickeverbala kommunikationen och förstår nyttan med den.

Att lugna hotfulla situationer- de eskalering
Tyvärr uppstår det hotfulla situationer inom exempelvis handeln i butiker och köpcentrum, i sjukvården främst på akutmottagningar och på en mängd andra ställen i samhället. Denna föreläsning/utbildning fokuserar på hur du kan lära dig olika tekniker ickeverbalt för de- eskalering.

Service i världsklass eller Värdskap i världsklass
Vad är god service? Vad är gott värdskap? Dessa två rubriker har Mi haft hos kunder som velat lära sig mer om hur vi med hjälp av att veta mer om kroppsspråket, kan ge bättre service och vara bättre värdar i olika sammanhang. Godare och större kunskap om 60 % av vad vi säger till våra kunder och våra gäster, kan vara skillnaden som gör skillnaden.

Be a rockstar at work – att känna arbetsglädje!
Visste du att du kan påverka dig själv genom att ändra ditt kroppsspråk? Din hållning, din blick och gester kan göra att du känner dig mer kraftfull eller kraftlös! Och hur vi interagerar ickeverbalt påverkar arbetsklimatet och kunderna i mycket större utsträckning än vad vi någonsin trott.

Bli trygg på scenen och framför kameran
Lär dig konsten att ”ta” en publik både fysiskt från en scen eller när du framför ditt budskap framför kameralinsen. Med över 35 års erfarenhet från teater, film och TV delar Mi med sig av sina bästa tips och mest konkreta råd.

Härskartekniker – farliga personligheter på jobbet
Enligt den senaste forskningen har 22 % av alla högt uppsatta chefer narcissistiska drag. Hur bemöter man dessa personligheter på jobbet? OBS: psykopati och narcissism är inte psykiatriska diagnoser och Mi är inte psykolog, utan har utbildat sig på The Behaviour Company i Amsterdam ”Dangerous Personalities” som fokuserar på hur man bemöter psykopater, narcissister och andra farliga personlighetsdrag i jobbsammanhang. Hur märker man att man blir utsatt för härskartekniker och vad kan vi göra år det?

Sagt om Mi Ridell:

”Jag bokar mängder av föreläsare, men du är en av de bästa jag lyssnat på. Tack för inspiration!”

”Mis föreläsning var både rolig och seriös och man fick något att fundera över. Hon drev dagen med smittsam entusiasm, medverkade till positiv stämning och var lyhörd och bra i dialogen. Tillgänglig både före och efter utfört arbete. Varmt tack för ett strålande utfört uppdrag!”

”Tack för en bra föreläsning! Skönt att du använder publiken interaktivt så vi får vara delaktiga istället för att bara sitta och lyssna. Det gör det hela roligare och mer intressant.”

Du ska anlita Mi Ridell när du/din verksamhet vill:

  • Lära er mer om kroppsspråk och hur vi kan bli riktigt övertygande med vår kommunikation.
  • Ha en säker, charmig, proffsig och rolig konferencier/moderator.
  • Vässa er kompetens inom service och medarbetarnas roller som företagets ambassadörer gentemot omvärlden.

Alternativa föreläsare

Kattis Ahlström  | Barbro Fällman


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.