Özz Nûjen

Özz Nûjen är en av våra allra mest erfarna skådespelare, komiker och programledare. Han har medverkat i otaliga film – och teaterproduktioner samt TV- och radioprogram, så som Morgonpasset i  P3, Özz i P1, Wallander och Äkta Människor. Dessutom är han en av landets mest bokade och älskade underhållare, som med vass komik och stort mod framkallar skratt såväl som gråt när han belyser de ämnen vi allra helst blundar för.

Özz Nûjen har stått på stand-up-scenen sedan år 1999, och har sedan dess prisats för sitt arbete med humor, mot främlingsfientlighet och för mångfald – verklig mångfald.

År 2014 tog han emot den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets manliga komiker”, och han har även belönats med Eldh Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen för sitt engagemang för allas lika värde – oavsett etnicitet, kön, religion, ålder, utseende och sexuella läggning. Dessutom har han tagit emot Expressens satirpris ”Ankan” och i motiveringen kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”.

I sina föreläsningar talar Özz med stort mod om allt mellan himmel och jord – ingenting är för stort eller smått, och han är aldrig rädd för att det ska uppstå ”dålig stämning”. Han är nämligen expert på hur man lättar upp den igen. Özz gör allt från att skämta om allt från svensk vapenexport till att pressa Norges f.d. stadsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland.

År 2012 hade hans första soloshow ”Dålig stämning” premiär och blev en otrolig succé, som Özz sedan turnerad i tre säsonger med i både Sverige och Norge. När föreställningen visades på SVT året därpå blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året.

Med Özz Nûjen som underhållare på ert arrangemang får ni garanterad stjärnglans och många goda skratt såväl som viktiga insikter.

Özz kan bokas som stand-up-komiker, konferencier, moderator, programledare, föreläsare, skådespelare, film – och TV-medverkan, radioprogramledare samt till musikaler och teaterproduktioner.

Alternativa föreläsare

Navid Modiri | David Batra

Foto: Robert Eldrim


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.