Hélène Barnekow

Hélène Barnekow tvekade inte en sekund när hon som barn såg sin två år äldre och världens snällaste storebror bli retad på lekplatsen. Lillasyster Hélène gick emellan de stora killarna och satte stopp. Ensam. Tjej. Och betydligt yngre.

Jag har alltid haft en kompass för rätt och fel. Och jag har aldrig varit rädd för att säga ifrån när någonting har varit fel, säger hon.

Sedan dess har Hélène hunnit med olika ledarroller i mansdominerade branscher i över 20 år. Bl.a. som VD för Telia Sverige med ansvar för 6 000 anställda, och mellan 2018 och 2022 som VD på Microsoft Sverige. När hon lämnade Microsoft klev hon in som partner i det norska konsultbolaget Ascension, som jobbar med ledarskap, företagskultur och varumärkesbyggande, och enligt eget utsago ger sina kunder ”The no bullshit version of effective leadership”. Hélènes brinnande engagemang för jämlikhet, förändring och ledarskap har varit hennes ledstjärna genom karriären.

Hélène Barnekow är i grunden internationell ekonom från Lunds universitet, och har levt och verkat i techbolagens värld sedan 1994. Hon har haft en lång internationell karriär i företag som Ericsson, Sony Ericsson och EMC. Hon har verkat och bott i flera länder, ständigt med fokus på kund, innovation, digitalisering och ledarskap. Ett värdebaserat ledarskap som bygger på mångfald, en inkluderande kultur och med ledare som gör skillnad på riktigt har blivit något av Hélènes trademark.

Under flera år verkade Hélène som VD för Telia Sverige där hon intensivt jobbat med att digitalisera både företaget internt och kundernas upplevelser. Samtidigt som hon jobbat framgångsrikt med en genomgående kulturförflyttning och värderingar för att skapa det nya Telia. 2018 tillträdde hon som VD för Microsoft Sverige, en roll hon hade till och med 2022.  Hélène sitter också i styrelserna för GN Store Nord och Kindred Groups, och är rådgivare till Balderton Capital.

Hélène Barnekow föreläser om kundbesatthet, digitalisering, kulturförflyttning och förändringsledarskap. Genom att lyssna på Hélène kommer ni både få inspiration till att driva utvecklingen framåt, och inblick i konkreta åtgärder som Hélène själv använt sig av i sina olika exekutiva roller.  Det är den perfekta föreläsningen för de organisationer som sitter med utmaningar som kräver stora förändringar och som vill ha alla med sig på resan.

Du ska anlita Héléne Barnekow när du/din verksamhet vill:

  • Lyssna och lära utav en expert inom digitalisering.
  • Skapa ett starkt och framgångsrikt ledarskap som är hållbart på lång sikt.
  • Skapa trygghet i verksamheten inför en resa med stora utmaningar och förändringar.

Hélène Barnekow är högaktuell med ”Glädjen i att leda för alla”

– En engagerande och praktisk inlärningsresa tillsammans med Soledad Piñero Misa.

I ”Glädjen i att leda för alla” ges du möjlighet att:
– Utforska kopplingen mellan neurovetenskap och inkluderande organisationsvetenskap.
– Öka medvetenheten om hur du kan leda på ett effektivt sätt som öppnar upp begränsande strukturer.
– Träna på ledarskapsverktyg som gör att du kan expandera tillsammans med kollegor genom inkluderande vanor.
Läs mer om ”Glädjen i att leda för alla” här!

Alternativa föreläsare

Judith Wolst | Mats Lewan


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.