Ewa Meurk

Ewa Meurk är civilingenjör, företagsledare och certifierad kostrådgivare som under många år har granskat och ifrågasatt dagens vedertagna sanningar om näringslära och följderna av dagens kosthållning. Ny genetisk forskning har under senare år visat att stora delar av det vi har fått lära oss om hälsa faktiskt är helt fel och att vi som konsumenter är grundlurade av starka ekonomiska intressen.

Med en vetenskaplig grund berättar Ewa Meurk hur vi bör förändra oss för att må bättre både fysiskt och psykiskt. Hon kommer under en inspirerande timme berätta vad din kropp behöver för att fungera optimalt, vilka blodvärden som är absolut viktigaste att hålla koll på, varför du ska mäta ditt blod regelbundet och hur du ska bygga upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar.

Förslag på föreläsning med Ewa:

Sanningen finns i blodet!
De senaste årens hälsotrender har varit många och motsägelsefulla. ”Ät mer fett, ät efter din blodgrupp, dra ned på kolhydraterna, sluta med kött, ät mer kött, socker är cancerframkallande” är bara några av rubrikerna som vi sett på löpsedlarna de senaste åren. Hur ska vi förhålla oss till alla dessa dieter och vad är egentligen sanning?

För att förstå vad som skapar äkta hälsa måste vi backa bandet ända från början och ställa oss frågan ”Vad är egentligen en kropp och vad behöver du för att nå långsiktig hälsa?”. Helt krasst och lite förenklat består våra kroppar bara av proteiner, fetter, mineraler och vatten, ingenting annat. Efter sju år har varenda cell i kroppen bytts ut förutom hjärncellerna. En blodcell lever ca tre månader medan tarmceller endast lever tre dagar. Detta innebär att vi fysiskt faktisk är en helt ny människa efter sju år. Frågan vi borde ställa oss är inte ”Hur många kalorier ska jag äta om dagen?” utan ”Vilka näringsämnen behöver min kropp och min hjärna för att jag ska kunna bygga en stark och frisk kropp?”.

Du ska anlita Ewa Meurk när du/din verksamhet vill:

  • Få inspiration och motivation till hur vi bör förändra oss för att må bättre både fysiskt och psykiskt.
  • Öka medvetenheten om vikten utav att äta rätt kost.
  • Lyssna till den senaste forskningen inom hälsa och få nya insikter.

Alternativa föreläsare

Anna Tebelius BodinAnnika Sjöö

Ewa Meurk föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Fakta
tag copy 4 Created with Sketch. Föreläsare
tag copy 4 Created with Sketch. Friskvård
tag copy 4 Created with Sketch. Hälsa
tag copy 4 Created with Sketch. Kost
tag copy 4 Created with Sketch. Lärande
tag copy 4 Created with Sketch. Matlagning
tag copy 4 Created with Sketch. Sjukdom
tag copy 4 Created with Sketch. Vetenskap

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.